Sportarts…

on

In het Blog van 18 januari  Naar de Fysio… schreef ik over mijn schouder problemen, en dat ik daar voor onder behandeling was bij een Fysio, bij ons in de straat. Ik werd gemasseerd en deed netjes mijn oefeningen. Het werd wel wat beter maar niet wat het moest zijn, dus heb  ik na een vijftal behandelingen contact met de huisarts gezocht.

Die stuurde mij door, en zo kwam ik in de welbekende molen terecht op zoek naar een oplossing van het pijnlijke probleem.

Op de CT-scan van het ziekenhuis waren geen afwijkingen te zien, en zo werd ik doorgestuurd naar een Sportarts in Ravenstein. Daar werd door de arts nog een andere CT- scan gemaakt, want zij wilde iets controleren. Daarbij kon ik meekijken op een scherm naar de vele spieren, die er in die bovenarm zaten.

Knap wat ze allemaal kunnen zien… Zij zullen er wel voor geleerd hebben want ik kon er niet veel van maken. Het deed mij denken aan mijn keuring bij de Koninklijke Marine, waarbij ik getest werd op nacht zien. Waar ik overigens als beste uit de bus kwam…

De sportarts vertelde dat de oefeningen die ik bij de Fysio had gekregen niet de juiste waren.

En zo kreeg ik nieuwe oefeningen en werden er vervolgafspraken gemaakt… En toen kwam mijn val van de ladder er tussendoor, en lag alles 6 weken stil en kon ik weer van voren af aan beginnen.

Nu zes weken na mijn val ben ik weer naar de Sportarts geweest, die ik bij gepraat heb over mijn val… waarvan ik het vermoeden heb, dat door die val ook mijn schouder een opdonder heeft gekregen.

Nu moet ik over een maand terugkomen en in die maand moet ik verdergaan met mijn oefeningen. Daarnaast kreeg ik een verwijzing voor de Fysio, die een dry needling pectoralis- musculature behandeling gaat doen.

In de verwijzing voor de Fysio las ik wat ik mankeer… Ik heb een GRD-syndroom door verkorte endoratoren en verzwakte exoroatoren bij versterkte thoracal kyphose. Daar moet je echt voor geleerd hebben om dit op papier te kunnen zetten.

Nu maar hopen dat de oefeningen en de dry needling behandeling verbetering geven..

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Nou ja … als die heren die er voor geleerd hebben maar weten wat je hebt. Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Daar hoop ik op Neeltje. Het is echt lastig als je de arm niet omhoog krijgt om je jas aan te doen. Daarom draag ik maar een mooie omslagdoek 😊

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Hopelijk helpen de oefeningen. Gelukkig is een lichaam vaak heel goed in hestellen, maar het kost tijd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Daar ben ik ook bang voor dat het veel tijd gaat kosten. Maar ik blijf trouw mijn rek oefeningen doen, al zijn deze best pijnlijk.

   Like

 3. Neem goed de tijd om te herstellen! Wel naar hoor, veel sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is erg vervelend als je je arm niet omhoog krijgt, om je jas aan te doen en om een rugtas om te hangen. Dus duimen maar dat de oefeningen mij goed doen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s