Naar de Fysio…

Eindelijk heb ik toch maar een afspraak gemaakt met de fysiotherapeut. Ik heb al langer een pijnlijke schouder, en lange tijd heb ik gedacht “het is vanzelf gekomen, dan zal het ook wel vanzelf weg gaan.” Nou niets van dit alles… het werd niet erger maar ook niet minder.

Ik kan mijn linker arm zijdelings maar tot een bepaalde hoogte optillen. en heb er last van als ik mijn jas aan wil doen, of mijn rug af wil drogen. Aangezien het niet vanzelf weg gaat, deze week maar eerst eens gegoogeloerd op internet.

Want daar kan je alles vinden over een pijnlijke schouder, en zo kwam ik terecht bij de Thuisarts waar ik vond wat het zou kunnen zijn, en er waren ook oplossingen / oefeningen voorhanden. Nu ben ik niet zo van dat thuis dokteren, en denk ik dat je voor zo iets toch beter naar een therapeut kunt gaan.

In de krant had ik iets gelezen over lange wachttijden i.v.m. corona. Maar niets van dit alles, dinsdag gebeld en ik kon donderdag al terecht. Kom niet te vroeg zeiden ze… ik moest er om 08:00 uur zijn, dus liep ik om 07:55 uur aan en was nog twee minuten te vroeg. Jullie begrijpen het al, de fysio zit bij mij in de straat.

Na de gebruikelijke intake werd er naar mijn problemen gekeken, en na alles aangehoord te hebben denkt de fysio dat het een spieren aangelegenheid is. Dus heeft zij wat zitten kneden in mijn schouder en heb ik oefeningen gekregen, die ik ook al bij de ‘Thuisarts’ gevonden had.

Volgende week weer terug komen en mijn blijven oefeningen doen, en dan maar hopen dat de klachten verdwijnen. Ik moet dat niet hebben als ik straks met mijn backpack op pad ga… dus duimen maar dat het langzamerhand de goede kant weer op gaat!!

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anemos schreef:

  Veel succes! Ik had anderhalf jaar geleden een zeer pijnlijke frozen shoulder (al vind ik die Engelse termen tegenwoordig te ver gaan 🙂 ). Met veel kinesi- en ergotherapie is het voor 90% verdwenen. Ik weet nu wat ik kan doen om het nog te versoepelen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel, ik ga er voor. Maar goed mijn oefeningen doen, en het gene wat de fysio er aan doet, hoop ik dat het weer goed gaat komen. Met 90% ben ik heel tevreden☺😊

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Hopelijk snel verbetering en straks met soepele schouder weer op het wandelpad.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ja zeker… met het omhangen van de backpack moet ik pijnvrij zijn.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Heel belangrijk!

    Geliked door 1 persoon

 3. Ze zijn ervoor hè, die fysio’s. Jaren geleden had ik ook hardnekkige schouderklachten en ben ik er helemaal vanaf geholpen. beterschap voor jou!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En hij zit ook nog eens dichtbij die fysio. Gaat goed komen. Beter nu dan dat ik net op pad ga.

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Goed van je dat je toch maar gegaan bent Je kunt het inderdaad niet hebben met backpacken … dat tentje zit ook nog in je achterhoofd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee dat kun je er niet bij hebben met backpacken. Ik zie het helemaal zitten met die tent. Hoe ouder hoe gekker zullen we maar zeggen!!😉😉

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Heb ook al gekeken aar tenten … zijn praktische bij en makkelijk op te zetten.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Het moet vooral praktisch zijn, en redelijk ge prijst zijn.

    Geliked door 1 persoon

 5. AnneMarie schreef:

  Klaar zijn om te gaan wandelen. Ja dat wandelen weet wat. Moet eigenlijk ook weer naar de fysio maar heb zo vreselijk geen zijn, blijft wel de vraag of ik straks weer lange afstanden kan doen. Ik kijk het nog even aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s