Dag 32… Uit Riannes Camino Francés…

Dag 32 Villafranca del Bierzo – Las Herrerias 19,7 km. ( Woensdag 02-10-2019 )

Vanmorgen begon mijn buurman al om half zes te rommelen, waarom moet dat zo vroeg. Om hun tas in te pakken moeten ze af en toe bij lichten, en dan schijnen ze je met zo’n bouwlamp in je gezicht.

Eergisteren schreef ik, nog 207 km volgens de Camino Pilgrim App. En dan ben ik aan het wandelen, heb er al heel wat kilometers op zitten… Staat er weer zo’n paaltje waar ik altijd een foto van maak, 210 km. Ik geloof er niet meer in… Ik houd het dus op de Pelgrim App. Nog 183 km te gaan.

Het is bewolkt vanmorgen en aangenaam warm. Mijn pad voert grotendeels over een gecreëerd voetpad langs de doorgaande weg. Dat loopt lekker, ondanks dat Steun zich behoorlijk begint te roeren. Ik denk dat de schoenen hun stevigheid beginnen te verliezen, ze hebben er immers al 1300 km op zitten. En mijn 2e paar zolen zijn ook al haast weer naar de Filipijnen.

Opvallend veel dorpjes vandaag, en dat vind ik heerlijk. In elk dorpje stop ik wel even voor een kop koffie of een cola, en dan weer verder. Maar ook dorpjes waarvan je denkt, “woont hier nog wel iemand.”

Deze Pelgrim staat in Vega de Valcarce… nog 190 km

Las Herrerias komt in zicht…. Omdat ik mij de laatste dagen niet helemaal top voel, heb ik mijn Albergues nu gereserveerd. Dan weet ik, waar ik naar toe moet werken. Het heet niet voor niets, dat de laatste loodjes het zwaarst wegen…

Het is zoals bij de meeste dorpjes op de Camino, de belangrijkste straat in het dorp of stadje heet Camino de Santiago. En aan deze straat liggen dan ook de meeste Albergues en restaurants, en dat is in Las Herrerias niet anders. Meteen als ik het dorp binnen kom zie ik al een gezellig terrasje, en dat is misschien wel leuk voor straks als ik mij geinstalleerd heb en nog iets wil gaan drinken.

Een eindje verderop zie ik mijn Albergue al liggen, ik herken het van de foto op Booking.com. Ik heb een kamer gevonden bij La Pandela. Het is zowel een kleine taveerne alsmede een kleine kruideniers winkel, en ik heb een eigen ingang naar boven. Ik moet even op de dochter des huizes wachten want zij doet de inschrijving van de Albergue. Maar omdat het een taveerne is, kan ik ook hier mijn etappe biertje drinken terwijl ik wacht.

Het belangrijkste van de inschrijving is natuurlijk de stempel van de Albergue in mijn pelgrims paspoort.

img_20200112_144647.jpg

Daarna ga ik naar mijn kamer, en ook vandaag weer een kamer voor mij zelf. En dan volgt het dagelijks ritueel van backpack uitpakken, spullen uitstallen, bed op maken, de was doen en zelf onder de douche…. en dan languit. Ik kan ook hier beneden een hapje eten dus ik hoef de deur niet meer uit.

Morgen gaan we klimmen… ik zit nu op 682 meter en moet naar 1286 meter, en daar heb ik 12 km de tijd voor. Waar ik ga stoppen heb ik nog niet bedacht.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Poeh, pittig vooruitzicht!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad… een Spaanse vriendin heeft mij er al voor gewaarschuwd!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s