Voornemens…

on

Elke jaarwisseling begint wel weer met nieuwe voornemens. Ik had ze niet echt, want deze bourgondische meid die geniet van het leven, en tegelijkertijd een gezond leven probeert te leiden/lijden, weet heel goed wat haar valkuilen zijn.

Over het algemeen eet ik best wel gezond. Verse groenten, fruit, magere vleeswaren etc. En ik let er op dat ik niet teveel zout binnen krijg. Dat wil zeggen dat ik altijd kijk naar het zoutgehalte op het etiket, en dat ik geen kant en klare sauzen koop waar altijd heel veel zout in zit..

Bij gezond eten past eigenlijk geen alcohol, maar ik mag graag een wijntje, biertje en een likeurtje drinken. Maar om toch een gezonde draai aan dit verhaal te geven, en wat ook heel belangrijk is.” Ik drink het niet elke dag!!”

Maar nu die valkuil van mij… Dat is toch wel, dat ik zo van gebak houd. Inmiddels weten mijn vaste lezers wel dat als ik tijdens een wandeling, onderweg een coffee to Go zie, ik daar zeker voor de koffie ga. Maar daar hoort ook zeker gebak bij, en als je zoveel beweegt als ik kan het geen kwaad is mijn mening.

Maar zo ging ik vandaag bij vriendin Natalie op bezoek. Zij gaat met mij het ‘Krijtlandpad’ lopen, en daarvoor moet je plannen maken. Maar eigenlijk ga ik daar helemaal niet zo graag naar toe, want je kunt er niet komen of haar gezellige leuke Peer, staat in de keuken te bakken. Hij is voor zijn werk vaak op reis, en dat is eigenlijk de beste tijd om daar op visite te gaan. Maar nu vanwege Corona wordt er niet gereisd maar wel veel gebakken.

Dus om zijn ei kwijt te kunnen stond hij vanmorgen alweer te bakken. “Jullie zijn eigenlijk nog te vroeg want de taart moet nog in de oven” wordt er verteld als wij nog maar amper binnen zijn. Maar er is wel ‘Arretjes cake’, die zoonlief gemaakt had. Zo vader zo zoon kun je hier dus gerust zeggen.

Naast die taart was die gezellige Peer ook nog eens worstenbroodjes en frikandelbroodjes aan het maken. die al klaar waren voordat Kitty en ik naar huis gingen. Kitty weet zich te gedragen en nam maar één Arretje en één worstenbroodje.

ticking now on check boxes on blackboard

Maar ik vind het toch weer zo lekker, dat ik toch maar weer voor een tweede Arretje ga. Ja… en dat worstenbroodje en frikandelbroodje moest ik toch ook proberen. Zo lekker… Maar ook hier geld, “Ik doe dit niet elke dag.” Toen wij naar huis gingen was het Krijtlandpad besproken, hebben wij genoten van Peer’s lekkernijen, en kregen wij ook nog een zak met worstenbroodjes mee naar huis.

Zo zie je maar weer… Het leven van een Bourgondische meid gaat niet altijd over rozen.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je hebt het zó zwaar. Hier loopt het water me nu in de mond … zeker bij die arretjescake. Wat vreselijk dat je daar op bezoek “moest”. Zijn er nog worstenbroodjes over?😄😄

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel voor je medeleven!! Aan de zak zijn wij nog niet begonnen, maar vanavond gaat de oven nog zeker aan.

   Geliked door 1 persoon

 2. En langs dat Krijtlandpad kun je overal vlaai krijgen bij de koffie. Een prachtpad hoor! Ik heb het al twee keer gelopen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   19 april staat al vast beginnen wij aan het Krijtlandpad. Ik hoor zoveel positieve berichten hierover. Wij gaan vijf dagen genieten van de Limburgse heuvels en van de vlaai!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Ria van den Heuvel schreef:

  🤣🤣🤣 heerlijk, nog zo iemand die de rem af en toe kwijt is. Zeker na het weekend is het moeilijk om weer in het gareel te komen. En er is altijd weer een ‘goed’ excuus: als je ouder wordt komt er ’n kilootje of zo bij, of… ik ben van de straat, of…….het kan altijd erger.
  Maar ik geef het niet op.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is maar goed dat wij zoveel wandelen Ria, zo wordt het toch weer gecompenseerd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s