Het mag weer…

Zoals de meesten van jullie wel weten speel ik trombone bij Dweilkapel de 3de Helft, en is Carnaval het belangrijkste optreden van de meest onbelangrijke dingen van het jaar. En daar repeteren wij voor, al zijn wij in de afgelopen twee jaar daarvoor maar weinig bij elkaar gekomen.

Het voelt heel onwennig aan want na twee jaar droog gestaan te hebben, mogen wij nu opeens weer gaan Carnavallen. Met Dweilkapel de 3de Helft hebben wij in die twee jaar mondjesmaat gerepeteerd. En zelf moet ik eerlijk bekennen, heb ik er thuis ook maar weinig aan gedaan.

Want er was niet echt doel… Geen optredens en geen Carnaval. Normaal leef je daar van Elf Elf naar toe en ben je helemaal in de ban, in the Mood. Maar nu heb ik dat helemaal niet. Ik las ergens… Het Carnavalshart klopt sneller dan ooit!!

Maar bij mij is het echt niet sneller gaan kloppen hoor. Misschien was dat anders geweest, als ik er niet twee jaar alles aan gedaan had om Corona buiten de deur te houden. En nu mag Pats Boem alles weer. Ik ga dat niet doen… Misschien heb ik ongelijk maar dat zien we dan wel na Carnaval.

“De geest van carnaval is al uit de fles. Die krijgt niemand er terug in.” Dus ga ik wel iets doen want ik ga mijn clubke niet afvallen. Wij gaan buiten op straat een mooi stukske muziek maken, en vermijden grote druktes en gaan nergens binnen toeteren.

Daarbij gaan wij in een normaal Carnavalsweekend, in de avond met de hele groep gezellig uit eten, maar ook dat laten wij aan ons voorbij gaan. Tenminste niet in een horeca etablissement, maar gewoon onder elkaar bij iemand thuis. Dus wij vieren carnaval… maar dan anders dan anders, en op een laag pitje…

Bovenstaand heb ik al een paar dagen geleden geschreven, maar nu na de inval in Oekraïne is de zin in carnaval naar het nulpunt gedaald. Want er valt niet echt iets te vieren vind ik.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik snap je gevoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Oekraïne😢 Ik probeer er zo weinig mogelijk aan te denken, maar dat is haast onmogelijk. Ik begrijp niet dat je dan zelfs aan Carnaval vieren kunt denken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je na 2 jaar corona niet opeens een grens trekt. Zo van… nu is alles weer normaal en we gaan er weer tegenaan. En zeker nu met de inval in Oekraïne. Er zijn genoeg mensen die gewoon vrede willen, maar er hoeft er maar eentje tussen te zitten….. en alle plezier in het leven is dan relatief

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met deze aanval op Oekraïne is mijn zin helemaal over. Het is beter om te gaan wandelen, om het hoofd leeg te maken.

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Snap ik helemaal!

  Geliked door 1 persoon

 4. picpholio schreef:

  Ben eerlijk gezegd nier zo carnaval minded en zeker niet meer sinds voorbije nacht…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is dat ik bij een dweilkapel zit, daarom vier ik Carnaval. Dat is leuk dat is fun… Maar nu met de invallen in Oekraïne vind ik dat je dit niet kunt maken😢 Nu zijn wij met onze gedachten daar!

   Like

 5. Ik kan het helemaal begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s