Vijf dagen op pad…

on

Vijf dagen op pad… en het gevoel hebben dat je weken op pad bent geweest. Het is net een Pieterpad film in zes delen, die je zelf geregistreerd hebt, en waar ik samen met vriendin Natalie de hoofdrol in speel.

Zes delen omdat ik vermoed dat het zo lang gaat duren, en anders komt er nog een deel bij. Vorig jaar 2023 was het augustus, en dus zomer. Nu was het april en voorjaar en misschien gaan wij eind september nog een keer op pad en gaat het al richting herfst.

En zo komen er verschillende jaar getijden voorbij, en dat is natuurlijk wel leuk wandelen. Maar de 4 jaargetijden zullen het niet worden want ik zie mijzelf dit niet in de winter doen. Veel Vrienden op de Fiets adressen zijn dan ook gesloten, en die zorgen er toch voor dat het ook lekker betaalbaar blijft.

Het wandelen ging lekker, al waren er de gebruikelijke pijnen pijntjes die ik altijd ervaar, maar als ik mij er aan vasthoud dat ik om het uur een korte pauze neem, dan gaat het wel. En gaat het een dag later dus niet, als wij 3 uur zonder te pauzeren wandelen, om in Swalmen te komen.

Dan komt die jonge meid van 15 jaar geleden in mij naar boven die denkt dat ze nog alles kan, maar mijn lichaam sputtert dan toch tegen.

Natalie die dus 15 jaar jonger is, heeft daar geen of minder last van, die hersteld veel sneller. Bij mij duurt dat allemaal wat langer, en heb ik er een volgende dag spijt van omdat het niet gaat.

Zoals de dag naar Venlo… Een prachtige dag die opmerkelijk goed verliep, totdat wij Venlo bereikte. Ik was toe aan een pauze. Wij hadden onderweg wel gepauzeerd op een bankje, maar niet bij een horeca gelegenheid. En nu wilde ik gewoon zitten op een terrasje met mijn benen omhoog, alles deed pijn. Maar het terras kwam maar niet. Een hele 2 km lange straat die ik op hangen en wurgen moest zien door te komen.

Daar zagen Natalie en ik schuin tegenover het station, het Hotel Wilhelmina. Niet wat ik op het oog had, want hier durfde ik mijn schoenen niet uit te doen en mijn voeten ook niet op een stoel te leggen.

Maar als je dan zo even gezeten hebt denk je dat het wel weer gaat, en soms lukt dat wel maar nu dus niet.

Rechts bij het bed is hotel

Vanaf het restaurant had ik amper 50 meter gelopen, dat ik tegen Natalie zeg “Nee het gaat niet, ik moet nu stoppen en de laatste 6 km met de bus doen.”

Een verstandig besluit die je niet graag neemt, maar wel moet doen wil je het niet verder verklooien. De dag er na was ik weer tiptop in orde omdat ik op tijd gestopt was.

Wat ook weer Tiptop was en is…

Zijn de problemen met mijn rechterknie… of was het nou links. Zie je…. Zo moet ik er over nadenken aan welke kant ik nu last had van mijn knie. Het is weg… De pijnlijke rechterknie waardoor ik tijdens het wandelen van het Marskramerpad in 2021, bijna elke dag Ibuprofen deed slikken. Na onderzoek werd er een lichte vorm van artrose geconstateerd.

In de jaren daarna liep ik met een aangemeten knieband, maar nu is hij in mijn tas gebleven omdat ik nergens last van had. Ik had het er gisteren over met mijn podotherapeute, en die zei dat dit aan mijn steunzolen ligt. Vorig jaar een andere weg ingeslagen om mijn Kreunvoet (L) goed te ondersteunen, en is de stand van mijn rechterbeen zo veranderd, dat de spieren van mijn rechterknie sterker zijn geworden, en mijn knie weer optimaal functioneert. Ik ben er heel erg blij mee…

Wat ik ook nog wil vermelden, is dat wij ons netjes aan het plan hebben gehouden, om niet aan te komen in gewicht tijdens deze vijfdaagse trip. Jullie denken natuurlijk dat je van al dat wandelen wel afvalt, maar dat is niet het geval. Natalie en ik zijn nogal Bourgondisch ingesteld, en dan is het toch opletten geblazen.

Zo liepen wij in 2022 het Krijtlandpad. Dat waren ook maar vijf dagen, maar waren wij beiden kilo’s aangekomen. Vorig jaar idem dito…

Dus dit jaar moest het roer toch echt andersom, dus geen uitgebreide lunches, diners en snoeperijen meer. Dit mocht ons niet nog een keer overkomen. Dus had Natalie zich voorgenomen om alleen maar salades te eten deze keer. Af en toe een salade vind ik niet erg maar ik ben geen konijn, dus nam ik mij voor om vooral mager te eten.

Dat dit niet altijd lukt… blijkt wel uit het nagerecht dat wij bestelden bij Grand Café Luxor in Reuver. Een La Grand Bouffe heette het… Dat klonk wel zo lekker in onze oren dat wij het niet konden weerstaan… Een voorproefje van meerdere desserts was het, maar lekkurr

Een van alles wat mispeer

Op de onderste foto zit rechtsboven de mispeer van het nagerecht, maar dat is dan ook het enige. En het was ook nog eens voor 2 personen.

Zoveel mogelijk normaal gedaan

Wij hebben normaal gegeten, en hebben buiten het dagelijkse etappe biertje, alleen bij het eten wat gedronken. Bij de lunch alleen een soepje, en onderweg 1x een kleine Limburgse vlaai. En dat werpt dus vruchten af, want ik ben 1 kilo afgevallen.

etappe biertje en 1x Limburgse vlaai

De overnachtingen had ik ruim van tevoren geboekt en waren prima. Over het algemeen kun je daar pas om 17:00 uur terecht, dus heb je alle tijd voor de wandeling.

Ik wil nog wel even reclame maken voor twee Vrienden op de Fiets adressen, die wij geweldig vinden. Heel verschillend van elkaar, maar een fijne plek om te verblijven.

Vrienden op de Fiets adres

Ervaringsdeskundigen

En ons Vrienden op de Fiets adres in Blitterswijk Herberg Lambic, waar je voor een klein bedrag kan mee eten. Een bijzondere plek in een stijlvol verbouwd woonhuis.

Ik heb weer heel erg van genoten van het onderweg zijn, en dan maakt het helemaal niet uit waar dat je wandelt. Mijn twee Camino’s in Spanje waren heel bijzonder, en bij leven en welzijn komt er volgend jaar, een 3de bij.

Maar ook deze LAW 9-2 het Pieterpad is heel bijzonder te noemen, want een afstand van 498 km in Nederland is ook geen kattenpis. Het liefst loop ik zo’n tocht in een keer, maar ik ben hem begonnen met vriendin Natalie en samen maken wij hem af.

En zoals ik in het begin al vertelde, waarschijnlijk in zes delen. Twee hebben wij er gehad en deel 3 voert ons van Vierlingsbeek naar ik vermoed Zelhem, dat moet ik nog even plannen en dan gaat het ook weer van A naar B, en dat ziet er dan zo uit…

Ook dit stukje Nederland is weer heel mooi, en als je daar voor open staat is het volop genieten. En dat doen Natalie en ik keer op keer. Dus…

Tot de volgende keer en

16 reacties Voeg uw reactie toe

  1. saar10 schreef:

    Totbzover is het je gelukt! Het mooie Limburg doorgelopen, de fijne sfeer geproefd. Voor jou komt nu het passeren van de Rijn dichterbij. langs de rivier en vlakke stukken. Na de Rijn is het hier en daar wat ‘klimmen’ en veel bos, Duitse raakvlakken.  Heeft ook hele mooie etappes. Alles een eigen charme. ik vond hetcenorm bijzonder om deze kant van Nederland te kunnen zien. 

    Van het hele pieterpad vond ik Limburg het meest bijzonder, enorme fijne sfeer op het pad, weet nog dat ik zo blij en vooral trots was toen ik voor het eerst het bord Limburg tegenkwam. wow, dacht ik, dat hele stuk door Nederland gelopen, en dan nog met een slijmbeursontsteking was heftig, maar toch gelukt. 

    succes alvast met de volgende etappe! al heel ceel om weer naar uit te zien. Maar eerst maar genieten van wat is.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ik had al een reactie geplaatst Margreet maar ik zie hem niet staan. … Maar inderdaad dit stuk zit er op en kijk al uit naar de volgende etappes. Het mooie van het Pieterpad en ook het Marskramerpad wat ik in 2022 liep, is dat je door verschillende provincies wandelt en het landschap ziet veranderen. Ik vind het prachtig… maar Limburg is het ook bij mij hoor. Misschien wel omdat ik er ook familie heb wonen en het bij mij een streepje voor heeft.

      Geliked door 1 persoon

  2. CaJo Tettero schreef:

    het ziet er allemaal weer “gelikt” uit, het verhaal de foto’s en dan wat me opviel het ging niet meer en met de bus door. we zijn geen 20 meer en moeten inleveren.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Dank je wel. Nee het gaat niet meer vanzelf, en als het niet lukt gewoon het besluit nemen om op een andere manier er te komen. Beter dan in de lappenmand.

      Geliked door 1 persoon

  3. Neeltje schreef:

    Hoe dan ook, ik vind het een prestatie. En heb genoten van je blogs!

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      En ik geniet van de reacties.

      Geliked door 1 persoon

  4. riavdhw schreef:

    ik kijk met plezier uit naar de volgende serie😉👍

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ik ook😀 Moet ik weer een nieuw klaprekje maken. Het houd mij bezig.😃😅

      Like

  5. Neeltje schreef:

    Knap zoals jullie (jij) de afstand hebben weten te overbruggen … het zijn toch 5 dagen achter elkaar elke dag heel wat kilometers..
    Ik zit klaar voor de volgende 4 delen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ja inderdaad veel kilometers, maar soms kan het niet anders vanwege de overnachtingsadressen. Ik hoop dat wij in september weer op pad kunnen, als Natalie vrij krijgt🙏🙏

      Geliked door 1 persoon

      1. Neeltje schreef:

        Dat zou fantastisch zijn.

        Geliked door 1 persoon

  6. Robert schreef:

    Verslavend he dat lopen, maar zoo leuk om te doen. Die was zo drogen…kei leuk idee. Houdoe Robert

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ik had veel eerder met pensioen moeten gaan, zo leuk vind ik het😀

      Geliked door 1 persoon

  7. Jullie hebben het weer knap gedaan.
    Eindelijk ben je meer afgevallen. In die dagen bouw je spierkracht op en spieren zijn zwaarder dan vet. Als je dan ook nog een kilo afvalt heb je het helemaal goed gedaan.

    Like

    1. Rianne schreef:

      Dat wist ik niet maar het klinkt wel goed, maar ik ben al tevree dat ik niet aangekomen ben.

      Like

  8. saar10 schreef:

    ja, precies he Rianne, misschien het meer Bourgondische, of zo, maar zeker heel bijzonder, t mooie Limburg 😀

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie