Rekensom

 Een goede kennis van mij, die onlangs een vlucht naar Spanje had geboekt had pochte er over dat zij een goedkoop open ticket had weten te boeken. Daarbij mocht zij ook nog eens 5 kg extra meenemen, en daar bovenop ook nog eens 4 kg pillen. Dus, en goedkoop en nog eens 9 kg extra gewicht. Dat is niet mis denk ik dan. Maar wat moet je nou met 4 kg pillen en hoeveel zijn dat er dan wel niet.

Even natte vinger werk rekenen. Als we er nu van uit gaan dat de grootste pil 2 gram weegt, en de kleinste 0,2 gram. En dan nemen we 2000 gram grote en 2000 gram  kleine pillen mee. Dan kom ik op 11000 pillen!!!!!! Oké oké, het is wel voor 6 maanden. Dus laten we zeggen, 6 x 30 is 180 dagen. 11000:180 = 61 pillen per dag . Och….. Gelukkig,,, dat klinkt al een stuk beter.

Waarschijnlijk mankeert zij van alles, en moet ze het allemaal slikken om gezond te blijven of te worden, maar op deze manier heb je er bijna een dagtaak aan. En volgens mij werkt het juist averechts en is het juist erg ongezond, omdat je kans hebt dat het ene medicijn het andere weer beïnvloed, als je een veelvoud hebt van verschillende medicijnen. Maar ik ben maar een Leek op dit gebied, en als ze weer terug is, zal ik toch eens vragen of het allemaal niet wat minder kan……

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. dollytill schreef:

    Je vraagt je inderdaad af wat iemand met zoveel pillen moet. Als het allemaal medicijnen ” op recept” zijn moet je ook nog eens een verklaring van arts of apotheek meenemen. Vitaminepillen misschien ? Die zijn in Spanje ook wel te koop. En je hebt helemaal gelijk: gezond kan het zeker niet zijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s