Vriendin

on

Het laatste bericht wat ik schreef over de moord op onze motorvriend, was in december. Toen werd op 13 december zijn vrouw aangehouden, omdat er onduidelijkheden waren om trent haar verhaal, dus verdachte omstandigheden waaronder Guus is overleden. Toen was het stil in de media…en ook ik wist lange tijd niet waar zij nu was. Een maand lang mocht zij in ieder geval geen contact hebben met de buitenwereld. Een zware tijd zo met de feestdagen lijkt mij.

Inmiddels schrijf ik haar 1x in de maand om haar een beetje bij te staan, want zolang er geen duidelijkheid over hoe en wat er gebeurd is, en er nog steeds geen dader is, zit zij daar misschien wel onschuldig. Je moet maar eens kijken naar “Büch in de Bajes” hoe het is in een Nederlandse gevangenis. Alleen al hoe een gedetineerde daar voor het eerst wordt ontvangen, en ingeschreven. Ik vond het heel heftig en vernederend om dat te zien, laat staan dat je dat als vrouw moet mee maken.

Op dit moment zit zij nog steeds in hechtenis……op 27 maart was er een pro-forma zitting, omdat justitie vond dat er nog meer tijd nodig was voor onderzoek. Zij komt er nu wel achter wie haar vrienden zijn. Dat je van niemand iets hoort na zo iets, verbaast mij niets. Het is misschien niet willen, maar eerder dat zij denken “wat moet ik schrijven”.  Ik schrijf over dagelijkse dingen die ik mee maak, en stuur gedeeltes van mij blog naar haar toe. Maar ik ga niet in op de strafzaak die tegen haar loopt.

Zij vindt het erg fijn om post te ontvangen, dus als je haar zou willen schrijven of een kaartje sturen? Dan kun je via mij haar adres krijgen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s