Dag 1

Zit er op en het ging eigenlijk best goed. Na een moeizame start, en dat had er mee te maken dat ik slecht geslapen heb vannacht. Gisteravond al om 21. 00 naar bed, dat ging al niet van harte….probeer maar eens in slaaap te komen, en viel ik dan in slaap…heb ik alleen maar over regen en regen-poncho’s gedroomd, dus verre van rustig geslapen. En dan ineens is er de wekker om 03.40 uur en in trance onderga ik de ochtendrituelen. Dan mijn voeten 1mm dik??? ingecremed…sokken aan, en ik ben klaar. Pffff en ik moet nog gaan wandelen. Op de fiets naar het station en wachten op de trein van 04.40 uur. Daar raakte ik  al meteen aan de praat met Marleen een Osse die tegelijkertijd met mij moest starten, en dat hebben wij dan ook gedaan. Daarna was ik ze ook meteen kwijt want zij had een wandeltempo van 7km p/u en dat is voor mij te hoog. Dus in mijn eigen tempo ben ik rustig begonnen, inmiddels gehuld in een poncho voor de lichte regen die morgen. Maar na een 5tal km kon die al weer uit, en hebben wij haast geen druppels meer gehad.

Het is trouwens een happening om s’morgens tussen die mensenmassa’s, Nijmegen uit te marcheren. Onderweg ging het vanzelf, heb ik nog met iemand anders uit Oss opgewandeld, daarna nog even met Roos. Je maakt zo gauw een praatje, dat je maar zelden alleen loopt, en dat had ik echt nodig. Ik loop immers nog steeds met een opspelende blessure, dus na verloop van tijd ga je het voelen, dus als je wat afgeleid wordt door middel van een gesprek is dat alleen maar fijn. Je moet het meemaken, want je wordt op handen gedragen door alle mensen die langs de route staan. Door de vele kinderen die van alles aanbieden, van schuimpjes, spekjes, drop, zoutstengels, tucjes, chips, appelkorn, komkommer, radijsjes, cake……Hoezo afvallen tijdens de 4Daagse???

Maar daarnaast kregen wij ook een flesje Blarenwater aangereikt…..en het heeft geholpen want ik heb geen Blaren gehad deze tocht. Je moet het zien als het heilzame water uit Lourdes denk ik. Het helpt echt als je er in gelooft. Naast bovenstaande dames heb ik zeker een 25km met s’Jacqueline gewandeld, een meid Uut Grunn ! Samen hebben wij elkaar gesteund, koffiepauze gehouden, bij 06 en de Elfjes  ( een muziekkapel uit Oss ) naar de muziek zitten luisteren en weer pauze gehouden. Als het morgen zo uit komt, wandelen wij weer samen. Het ging lekker….gestart om 05.45 uur en ik was weer binnen om 01.30 uur. Na een treinreis met stramme spieren, nog even een massage laten doen in het Spahuys in Oss…..en dan eindelijk thuis. Nu ik dit zit te schrijven voelt alles toch nog stijfjes aan. De opspelende blessure? Daar ben ik niet zo bang voor, maar wel voor mijn beurs geworden vagina ( had toch weer bloed in mijn slipje ) Nu maar afwachten of ik goed herstel vannacht, en dat ik wat  beter slaap.

En als dat oke is, gaan wij morgenvroeg weer van start voor Dag 2.

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Marleen schreef:

  Hoi Rianne,

  Ik zie dat je redelijk op tijd binnen was!
  Goed gedaan hoor! Ik ben meteen snel van start gegaan en heb vele mensen ingehaald. Alleen wat plaspauzes gehad en meteen weer door. Daardoor kon ik uiteindelijk rustig mijn tempo lopen omdat er niet veel mensen op de route liepen. Ik was uiteindelijk om 12.15 uur binnen. Meteen naar huis en in bad gegaan. Heb nu natuurlijk wel spierpijn, maar ga zo weer even in bad liggen en dan hoop ik dat het morgen weer gaat. Ik heb overigens mijn kaart geruild, waardoor ik morgen weer mooi om 5.15 uur mag starten. Ik zal je dus ws niet bij de trein zien, maar wellicht donderdag weer…
  Ik wens je weer veel succes morgen!

  Groetjes
  Marleen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s