Toevalligheden

on

Afgelopen woensdag 12 juni  ging de derde dag in van het proces,  “de moord op Guus Volker”, een motorvriend  en lid van onze Mutsenclub (alle leden rijden op een Honda Goldwing en dragen een speciale muts ).

Allereerst werden de forensische specialisten gehoord,  n.a.v. het verdere onderzoek naar de bloedspoortjes die op een nachthemd van de verdachte, en op het dekbed van haar bed zijn aan getroffen. De conclusie van de drie getuigen….Op grond van deze sporen, die door specialisten van de politie  al bemonsterd waren, en waardoor het bloed al verdund was voordat het NFI het in handen kreeg, is niet met zekerheid  te zeggen wanneer dit bloed  van het slachtoffer op de betreffende stof is gekomen. Of het tijdens of vlak na de moord op Guus, of dagen eerder er op is gekomen door een of ander wondje???? Het is niet met zekerheid te zeggen.

De twee moordwapens zijn niet aangetroffen, en er zijn ook geen sporen aangetroffen dat er bloedsporen zijn verwijderd. Het draaide woensdag om veel toevalligheden, en ook werd er veel gesuggereerd hoe een en ander gebeurd zou kunnen zijn die nacht. Niets is er zeker in dit proces, en met weinig of geen bewijzen kun je iemand niet veroordelen lijkt mij. Maar ik ben natuurlijk maar een leek.

De officier van justitie bood in zijn requisitoir, zijn excuses aan omdat de verdachte buiten alle proporties is verhoord, om op deze manier een bekentenis af te dwingen. Geen enkele keer mocht de advocaat bij deze verhoren aanwezig zijn. Een rechtelijke dwaling zullen we maar zeggen.

Voor deze moord met voorbedacht rade staat 15 jaar gevangenisstraf ,……..maar er was een verzachtende omstandigheid omdat Klasina ( de verdachte ) er alles aan gedaan heeft om te willen scheiden. Wat niet rechtvaardigt om dan de persoon maar om te brengen. Guus had immers gezegd “als je wil scheiden vermoord ik je!!!”

De advocaat pleite voor onmiddellijke vrijlating, gezien het weinig bewijs wat op tafel lag.

De rechtbank vond het een te complexe zaak om hier in mee te gaan, en doet uitspraak op woensdag 26 juni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s