Zomertijd

Wat ben ik blij dat de zomertijd is ingegaan. Nu kan ik ook eens na werktijd er op uit trekken en mijn training kilometers maken, en hoef ik niet telkens op het weekend wachten. De afgelopen drie weekenden ben ik er al op uit getrokken, maar een heerlijk temperatuurtje bleef nog steeds achterwege. Zo ook vandaag bij de Maashorst wandeling. Eigenlijk een wandeling waar ik veel van verwacht had, maar wat toch een beetje tegen viel. De Maashorst is een groot natuurgebied tussen Oss- Schaijk en Uden, waar natuurlijke begrazing plaats vind. Jaarlijks doorkruis ik dit gebied, en had verwacht ook nu hier doorheen te wandelen. Helaas bleef het vandaag beperkt tot een gebied westelijk van de A 50, waarvan een groot gedeelte door de polder, waar het zo drassig was dat het heel erg moeilijk lopen was.Ook had de wind hier vrij spel, waardoor het vrij koud aan voelde en ik als koukleum zijnde geheel niet in haar element was. Maar scheen dan eventjes het zonnetje, en was er wat beschutting dan was het eventjes bloedheet. En dat is meer mijn domein, hier kan ik van genieten. De-Nistel1IMG-20160327-WA0001

Onze eerste pauze was na 10 km bij “De Nistel”, een ontmoetingsplek voor Jong en Oud. http://www.de-nistel.nl/#de-nistel  Even naar de wc, een kop koffie en nog even tijd om een enquete in te vullen over de Maashorst. Deze tocht liep ik met Diana, mijn wandelmaatje. Haar man Willy moest vandaag op een drietal plaatsen de entertainment verzorgen langs deze wandeltocht. Wij hebben tijdens onze wandeling, wel door de wind gedragen muziekflarden gehoord, maar toen wij elkaar dan eindelijk zagen, was hij net zijn muziekinstrument aan het in pakken. Jammer….. zo jammer.

Het mooiste gedeelte van deze tocht ging over de Bedafse bergen, een zandverstuiving onder de rook van Uden. Wij hebben alles gehad deze dag…. zon wind regen, modder maar ook los zand. Ondanks het af moeten zien, hebben wij er toch weer een voldaan gevoel aan over gehouden, en was het een opmaat voor de vele mooie wandeltochten die wij dit jaar nog gaan lopen.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simmis Mama schreef:

  Gisteren hadden ee zoveel zon dat ik in een t-shirt rondliep. Helaas kon ik niet zo’n mooie tocht maken als jij. Leuke foto’s (sorry mijn nederlands is niet zo goed).

  Like

  1. Rikit_vaganza schreef:

   Het is goed leesbaar hoor. Kom je wel uit Nederland, want dan zouden wij een keer samen kunnen wandelen? In ieder geval wens ik Jou nog veel wandelplezier.

   Groet van Rianne

   Geliked door 1 persoon

   1. Simmis Mama schreef:

    Helaas wonen wij in Duitsland. Anders zou ik er meteen meekomen 🙂 hartelijk bedankt voor je uitnodiging

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s