Tommie… Een jonge man in de Zorg

Tommie in de zorg, is een site die ik regelmatig bezoek. De Link hier naar toe is.Tommie in de zorg

Ik wil hier even aandacht aan schenken, omdat ik de mensen bewonder die in de zorg werken. Zij staan dagelijks klaar om zieke en ouderen te verzorgen, en met de toenemende vergrijzing en steeds maar stijgende zorgkosten en bezuinigingen, een zwaar beroep. Dat roept een negatief beeld op voor veel jongeren, die een richting moeten kiezen voor wat zij later willen worden.quote-tommie-fb

Tommie Niessen was 18 jaar en wist niet wat hij wilde worden, toen zijn moeder die ook in de zorg werkte, voorstelde om dit eens te proberen.   ‘ ‘Ik ga echt geen mensen wassen’, dacht hij meteen.” Tommie had een negatief beeld van de zorg. Datzelfde beeld heerst bij veel jongeren en dat is een groot probleem, want er zijn nu al ernstige personeels tekorten. De jonge Brabander heeft het tot zijn missie gemaakt om daar iets aan te doen. Inmiddels is hij 26 jaar en werkt hij als verpleegkundige.  In verhalen en vlogs vertelt hij met enthousiasme en passie over zijn werk. Ik vind het een aanrader om zijn Blog te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s