Zero Waste

Op mijn eenzame wandelingen in de natuur heb ik alle tijd om mijn ogen goed te kost te geven. Vaak wordt ik er heel verdrietig en tegelijkertijd ook boos over, als ik zie hoeveel plastic, karton en blikverpakkingen er rond zwerven, klakkeloos weggegooid door een achteloze automobilist en/of fietser.SONY DSC

Maar ook menig wandelaar maakt zich hier schuldig aan, zij die hun boterhamzakje niet bij zich kunnen houden totdat zij een prullenbak tegen komen.. Het liefst zou ik het meteen opruimen maar dan zou ik niet meer aan wandelen toe komen. Op zaterdag 24 maart 2018 is weer de Landelijke Opschoon dag. Een mooi gebaar en voor even wordt alles weer opgeruimd, maar daarmee zijn wij er niet….. want het begint bij jezelf.

Als wij zelf ons gedrag niet gaan veranderen, veranderd er maar weinig en blijven wij zitten met deze enorme troep. Op zoek naar oplossingen voor dit enorme probleem kwam ik de term Zero Waste tegen, en ook de twee zussen Nicky en Jessie Kroon al 3 jaar geen vuilniszak verwisseld die al drie jaar zero waste leven. De zussen maken zich zorgen om het plastic probleem. Inmiddels zwerft al zo’n 6 miljard ton plastic op onze planeet. Jessie: “Gemiddeld openen mensen zo’n zeven verpakkingen per dag. Dat moet toch minder kunnen?”Zero Waste Lifestyle Begin bij jezelf en verander je leefstijl, zo kunnen wij de strijd tegen dit enorme probleem proberen te veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s