Weersvoorspellingen

Weersvoorspellingen… Wie luistert en kijkt er niet naar….. afspraken laten wij vaak af hangen van het te verwachten weer, en handelen daar naar. In de jaren zeventig/tachtig hadden wij Jan Pelleboer, en tegenwoordig luisteren wij naar het weerbericht van Piet Paulusma.  Daarnaast is er voor mij het Weeronline, en is dat het gene wat ik vaak raadpleeg, maar laat mijn afspraken en al reeds gemaakte er niet van afhangen. 2017-10-26-onvoorspelbaarheid-van-het-weer-SOCIAL

Dat dit niet voor iedereen geld heb ik al meerdere keren ervaren. Jaren geleden toen ik nog motor reed en lid was van Honda Goldwing club Holland, werd er met Pinksteren het Internationale Goldwing treffen in het Friese Burgum georganiseerd. Dat is dan van donderdag t/m zondag. Afgesproken was dat ik daar met collega en vriend Toon, en onze vrouwen daar naar toe zou rijden. De weersvoorspellingen waren al de hele week niet bijster goed, en Toon besloot ineens op donderdag niet met mij mee te rijden. Piet Paulusma had immers op woensdag gezegd dat het een nat weekend ging worden. Hij zag het niet zitten om met een tentje te kamperen op een wei in de regen. Wij zijn gewoon gegaan en het werd geen weekend van regen, maar volop zonneschijn.Scannen0043

Ook afgelopen week heb ik vele malen gekeken op Weeronline.nl. Wij zouden immers met Blaaskapel Panasch spelen op de Kerstmarkt in Keulen. Temperatuur zo rond de 10 graden, harde wind en 95% kans op regen, niet echt het ideale weer om muziek te maken maar ach… dan doe je toch een regenjas aan of je gaat onder een luifel staan denk ik dan.

Jammer genoeg nam het bestuur van Panasch, het besluit om niet te gaan vanwege het voorspelde slechte weer. Balen dus…. Ik ben toch gegaan, want mijn vrienden “De Borrelgasten”, zouden speciaal voor Panasch en mij, met de bus naar de Kerstmarkt in Keulen reizen, om mij daar te ontmoeten en natuurlijk om naar Panasch te luisteren. Gelukkig heb ik het nog zo kunnen regelen dat ik met dezelfde bus mee kon als van mijn vrienden. En het weer?? In Nederland was het Bar en Boos….. maar in Keulen op een klein beetje miezerbuitje na, gewoon droog weer!!IMG_20181208_130252.jpg

Het werd een prachtige dag met de Borrelgasten, een dag die dus in de verste verte niet leek op het barre weer hier.

Dus mijn advies…. Kijk naar de weersvoorspellingen en neem je maatregelen. Zon… smeer je in en zet een zonnebril op. Regen…. neem een regenjas of poncho mee, en ga gewoon doen met wat je van plan was.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s