Rib uit je lijf

Al weken denk ik in grammen. Normaal is dat in kilo’s, zeker als ik weer op de weegschaal sta, en zie dat er een kilootje bij is met mijn Jullie welbekende Bourgondisch leefwijze. Feestje hier en etentje daar, blijvend genieten dus. Ik wil ook niet te veel afvallen, want mijn backpack mag maar 10 procent van mijn lichaams gewicht wegen. Dat is nu 8,5 kg en als ik ga afvallen wordt dit nog minder.

images

Dan kun je wel denken, “dat is toch fijn”, minder gewicht mee sjouwen”. Maar ik ben wel minimaal 40 dagen onderweg, en draag mijn hele hebben en houwen met mij mee. Vandaar dat vanaf nu alles draait om grammen. Alles moet superlicht zijn. Lichtgewicht slaapzak; Lichtgewicht handdoeken… toilettas… wandelkleding, ondergoed… alles moet weinig wegen.

Schermafbeelding_2015-08-24_om_14.46.04

Op kleding valt wel wat te besparen in gewicht, en zo heb ik Merino wol producten van Icebreaker leren kennen. Merino wol is koel in de zomer, en warm in de winter.

Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, een rib uit je lijf zeggen ze ook wel. Niet alleen aan Icebreaker of Fjalraven waarvan ik ook wandelkleding heb gekocht. Alles wat lichtgewicht is, daar hangt een duurder prijskaartje aan.

Maar ik wil gewicht besparen en dat vind ik belangrijker dan de prijs. Hoe bespaar ik dan gewicht… ik ga in laagjes werken, met allereerst een baselayer. Een t-shirt als onder laag. Met daar over heen dit vest als tweede laag.

103900601_1

Met deze twee lagen kan ik een zwaarder wegend softshell of fleecejack thuis laten. Dus gewicht besparing…

  • Voordelen: warmte, ademend vermogen, comfort, geurbestendigheid, sneldrogend
  • Kenmerken: zorgt voor warmte- en temperatuurregeling

Ik ben van eind augustus tot half oktober op reis, en kan met temperaturen te maken krijgen van rond het vriespunt tot dik 35 graden. Daarbij ben ik ook nog eens een koukleum, dus is een beetje comfort op een koude dag helemaal aan mij besteed. Deze baselayer en vest is dus warm in winter en op de wat koelere dagen, en geeft verkoeling in de zomer. Allemaal belangrijke Camino punten voor Rianne’s reis. En ook heel belangrijk… met dit vest zie ik er super slank uit…. ( oh o wat ben ik toch een ijdele trut )….images (2)

Inmiddels heb ik mijn Merinowol kleding al uitgeprobeerd met temperaturen rond het vriespunt. Normaal draag ik in de winter een onderhemd, maar dat liet ik nu achterwege. Brr… ik moet er niet over na denken… Dus alleen de baselayer en daarover het vest, en omdat het sneeuwde een dun regenjack. Ik heb het geen moment koud gehad, en dat terwijl ik altijd een koukleum ben, en meestal dik gekleed er op uit ga. Zoals het er nu uit ziet… ga ik niet boven die 8,5 kg uit komen, mede dankzij deze kleding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s