Schik me mekoar

Oftewel plezier maken met elkaar, was het Osse Carnavals motto van dit jaar. Het zit er weer op en ik heb een fantastische Carnaval achter de rug, gwoon weer op stap club met mijn oude Dweilkapel “De Derde Helft”, misschien niet altijd even zuiver maar het plezier is er niet minder om geweest. Schik me mekoar!!!

Mijn uitstapje naar het Ujese carnaval bleek een korte romance met Panasch… Jammer, maar ik ben nu eenmaal een echte Osse en dan heb je in Uden niks te zoeken, en een Ujese niks in Oss. Mijn enige band met Uden is dat mijn zus er al vijftig jaar woont.

In Oss was het weer ouwerwetst vijf dagen op stap, half elf s’morgens tot half elf s’avonds en dan had ik zo’n last van Kreun mijn linkervoet dat ik echt blij was dat ik naar huis kon… maar mij dunkt… twaalf uur op stap, en dat zag er zo uit… goei ontbijt, indrinken, muziek maken, bier, moelenbal, bier, eten, hossen in de tent, dropshot, bier, noar huis, nie kunnen sloapen omdat er allemaal muziekskes in mijn hoofd zitten… Bossche Medley, Als het effe kan, Kali, alles komt voorbij, Adieu, Laat de zon in je hart… en als je dan bijna slaapt is het al weer ochtend en start je weer met een goei ontbijt.

 

Maar nu is het weer voorbij en mogen/-moeten wij het echt kalmer aan gaan doen. Al deze alcohol is een aanslag op mijn lever, en mijn taille is wat gegroeid…. Ik houd normaal altijd een Eetmeter App bij, maar dat durfde ik niet aan de afgelopen dagen, bang dat ie op Tilt zou slaan.

Schijf van Vijf-grafiek

Voor de meeste is As-woensdag dan ook het begin van veertig dagen Vasten. Bij ons begint dat echter pas volgende week maandag. As-woensdag is voor ons vaste prik Spa Sense voor bezinning, lekker zweten en proberen die muziekskes uit mijn hoofd zien te krijgen. Maarja… ze hebben hier wel een hele goede kok, maar eten moet je toch… maar een beetje minder is misschien wel verstandig.

De donderdag is er voor om het huis weer wat aan kant te krijgen, want het is net of er een bom ontploft is met allemaal carnavals attributen in, of op de bank stoelen of tafel…. De vrijdag moeten wij kokkerellen want er komen zaterdag een paar vriendinnen eten. En op zondag herdenken wij Papa, vader van Kitty die een jaar geleden overleden is…. en dan is het echt tijd om te gaan vasten op maandag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s