Wandelen als voorbereiding…

Ik stelde onlangs op een Camino Facebookgroep de vraag, hoe men zich voorbereid op de te wandelen Camino. Het maakt natuurlijk wel wat uit of je 1 a 2 weken of misschien net als ik 7 a 8 weken onderweg bent.

Ik vind mij wel een goed getraind wandelaarster, die zeker in de zomer er 4 x per week op uit trekt met een minimale afstand van 15 km. Zeker nu ik in augustus 2018 met pensioen ben gegaan is er nog meer tijd om te wandelen, en sloot ik het jaar af met een respectabele 1467 km. Last van blaren heb ik ook al een hele lange tijd niet meer gehad het enige wat het plezierig wandelen een beetje vergald is mijn linkervoet, en ik nu niet mijn kilometers kan maken.

5C973AAC-DC3C-48E8-BAF2-BFA391EDF10D

 

Vanaf volgende week kan ik het weer opnieuw opbouwen, omdat ik dan mijn nieuwe steunzolen krijg. Weer langzaam op bouwen is bedoeling, zodat ik straks in september elke dag 20 km aan kan. Ik heb al een drietal keren met een 8 kg zware backpack gewandeld, en heb al getraind met mijn wandelstokken. Daarnaast ben ik met “Wandelclub Kreun en Steun”, met volle Backpack op de Duivelsberg wezen wandelen. Dan ga ik in mei ook nog eens vier dagen wandelen in de Hunsrück en Eifel in Duitsland, ook weer met volle bepakking. Hier kan ik dan ook mijn laken- en  slaapzak uit proberen. Ik ga de Vierdaagse nog lopen in juli, waar ik bewust 4 x 30 km wandel.  Normaal wandel ik de 4 x 40 km, maar omdat wij thuis slapen moet ik dan al om 03:15 uur op om 05:40 uur met de trein mee te kunnen. Ik wil meer kunnen rusten zodat ik een maand later fris en fruitig op pad kan. En dan in augustus ook nog meerdere dagen 20 km per dag.

5877306Master

En dan moet ik klaar zijn voor mijn eerste camino… de Camino Francés.

Naar wat ik gelezen op de Facebook groepen, gaat zeker niet iedereen goed getraind op pad. Dit variëert van… Ik ben ongetraind op pad gegaan… ik had nog nooit gewandeld, ben wel gaan trainen. 3 maanden er voor, om de missie zeker te laten slagen… Wij zijn wel in training. Lopen 5 x per week 6 km en zeker 1x pw ongeveer 20 km… Ik was getraind (hardlopen)… Ik ging gewoon op pad 3300 km.

images

Ongetraind vertrekken betekend gewoon dat je meer kans hebt op blessures. Zelf sluit ik dat risico graag zo veel mogelijk uit.  Het zit goed tussen mijn oren, dus kan ik lekker gaan wandelen en genieten richting Santiago de Compostella.
29214525_899789176870590_6251510037349512186_n

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Hoeveel kilo is volle bepakking? Ga je in hostels slapen of een tentje? Het lijkt me zo ontzettend gaaf om te doen maar ik ben bang dat het er voor mij niet in gaat zitten. Lichamelijk zou het best kunnen maar het thuisfront zal er niet blij mee zijn. Misschien eens een weekje maar dat was her dan wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Een volle bepakking kan variëren van bijvoorbeeld 6 kg tot 12 kg, sommigen doen het met minder en sommigen met meer. Het ligt ook aan de afstand die je gaat wandelen. Als je maar 1 a 2 weken gaat heb je aanzienlijk minder nodig, als iemand die maanden onderweg is. De kunst is, om alleen mee te nemen wat je daadwerkelijk nodig hebt.

   Ik slaap in een herberg Annemarie, en als je maar korte tijd van huis kan…. dan kun je er ook voor kiezen om een Camino op te splitsen in delen. Het is Jouw pad, en jij beslist hoe je gaat, en zo zou je er meerdere jaren er over kunnen doen om in Santiago de Compostella aan te komen.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Dat is waar, mijn Camino. Ik moet het idee om een paar maanden onderweg te zijn gewoonnnlatern varen. Het aantal kilo’s is wel interessant. Mijn hoofd begint gelijk weer te borrelen wat er wel en niet mee zou moeten.
    Ga er toch nog eens goed over na denken want het lijkt een blijvertje te worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s