Ideeën & Adviezen

Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen, is een veelvuldig gezegde wat telkens weer voorbij komt. Maanden ben ik al bezig met de samenstelling van mijn uitrusting, en is grotendeels klaar, en heb daarbij de nodige voorpret gehad in het zorgvuldig uit kiezen van allerlei licht wegende spullen. Tot nu toe kom ik aan een bruto gewicht van 8832 gram. Daar gaat het gewicht nog af van de kleding die ik draag en de wandelstokken die ik gebruik tijdens het wandelen, en zit ik netto op 7023 gram. Daar komen nog wel wat grammetjes bij, want het lijstje van mijn spullen voor de persoonlijke verzorging is nog niet compleet.

Ook hier valt nog wel wat te besparen, maar of ik daar in mee ga… Zo kwam van de week weer een advies voorbij op een Camino-groep op Facebook, wat voor velen het overwegen waard zou zijn, om dat te gaan gebruiken.

DSC_0130

Aleppo zeep… die je kan gebruiken om je zelf te wassen, er zelfs dagelijks je kleding  mee kunt wassen, en… je tanden er mee kan poetsen… Tenminste als je bereid bent om een zeepsmaak in je mond te hebben. Brrr… dat brengt weer een nare ervaring uit mijn jeugd naar boven. Ik moet als ik op sta, echt mijn bril op zetten met mijn -7 -8 glazen. Die keer had ik dat dus niet, pakte een tube die op de wastafel lag, en ging mijn tanden poetsen met… Ik spuugde het meteen weer uit… Wat bleek Brrr… “Veet” een ontharings creme zat op mijn borstel. Dat doe je dus maar een keer, en ga ik dus mijn tanden echt niet poetsen met Aleppo zeep. Het enige voordeel wat ik hier aan over heb gehouden… is dat ik geen haar op mijn tanden er aan over heb gehouden.

images

Dan kwam er nog een leuk idee voorbij voor een drinksysteem. Een jaar of twee geleden heb ik al eens een camel-bag gekocht. Lekker handig, want je kunt dan twee liter water in je rugzak mee nemen. Ik heb het al tig keren gebruikt, maar ik ben er geen fan van. Op langere tochten is er zelfs een kans op alg vorming, en ik vind zelfs na velen maal gebruik, dat er nog steeds een plastic smaakje aan blijft zitten. Nu kwam er van de week dus de tip voorbij van de  SmarTube drinkslang (drinksysteem met drie adapters

Dit advies heb ik opgevolgd en inmiddels besteld bij Noodzaken , en tot tevredenheid uit geprobeerd. Nu nog met twee flesjes van een halve liter, maar ik wil nog een drinkbeker van 900 ml uit gaan proberen, waar de grote dop op past. Het grote voordeel van dit systeem is toch wel dat het gemakkelijk schoon te houden is.

Nog een leuk advies of goede raad komt er vaak voorbij, “Neem afstand van internet, en van social media”. Als je het echt wil beleven zoals de pelgrim van vroeger, zou je gewoon je telefoon thuis moeten laten. Je vertrekt en schrijft alleen nog een ouderwetse brief hoe het met je gaat, die als je geluk hebt al aangekomen is, voordat je weer thuis bent…

images (2)

Op zich helemaal niet zo’n gek idee, maar hoe moet het dan met mijn Blog…

Daar moet ik nog maar eens over nadenken…

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Hi hi, geen haar meer op de tanden was de moeite waard van die vieze tandpasta. Het blijft zoeken naar wat bij je past.
  Mooi systeem voor het water.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben vandaag terug gekomen van vier dagen wandelen, en het eenvoudige drinksysteem werkt echt perfect. En er zit geen plastic smaakje aan.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s