Gezonde Spanning…

Een kleine twee weken en dan is het zo ver, want dan gaat mijn avontuur beginnen. Spannend is het zeker, want ook nu heb ik weer dat rare onderbuik gevoel. Of het nu een vakantiereis, motortocht, vierdaagse of een muziek optreden is… altijd is er die spanning. Dus laat mij nu maar vertrekken, dan ben ik daar ook weer van af.

dav

 

Mijn Wandelschoenen zijn geveterd met mijn oranje gekleurde 4Daagse veters uit 2012. Dan zijn ze straks gemakkelijk herkenbaar, want op de meeste plekken moet je ze uit doen bij de voordeur van de herberg. Ook mijn Backpack is klaar… Jacobschelp, geluk wensers en badges zijn bevestigd… ik kan gaan.

Een laatste test op de N70-Duivelsberg is achter de rug. Daar heb ik ook nog kennis gemaakt met Jose, een derde camino-gangster… die dezelfde dag vanuit Saint Jean Pied de Port vertrekt. Met Angelique was er meteen een klik…

Maar met Jose heb ik dat niet… althans gisteren niet. Wat niet is… kan natuurlijk nog komen, maar onze start van ontmoeten en elkaar beter leren kennen ging erg moeizaam. Ik ben toch niet zo gecompliceerd in de omgang… zou ik denken.

download (1)

Samen beginnen is oke… overdag elkaar vrij laten is oke. En elkaar s’avond’s weer ontmoeten vind ik ook oke. Zeker de eerste dagen is dit niet verkeerd, maar daarna ga ik toch mijn eigen plan trekken, met ruimte om elkaar weer te ontmoeten als het zo uit komt.

Kitty mijn partner weet als enige wat mijn beweegredenen zijn, en waarom ik naar Santiago de Compostella wandel… Ik heb daarom een missie… en daarnaast heb ik as bij van mijn overleden schoonouders, die ik uit strooi op een mooie plek ergens onderweg op de Camino de Francés.

CruzdelFerro1

Voor een zieke vriend laat ik bij het Cruz de Ferro een steentje achter. Een steentje meegenomen van thuis, wat symbool staat voor zijn ziekte.

Eeuwen lang leggen Pelgrims hier hun stenen

800 km begint met een eerste stap… daar kijk ik naar uit. Voor de rest laat ik het maar op mij af komen. De weg loopt zoals hij loopt, en Sint Jacob zorgt goed voor zijn pelgrims.

Zoals ik al eerder vermeld heb, staat mijn Reis verslag bij Reislogger.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. AnneMarie schreef:

    Wens je alvast heel veel succes. Ben reuze benieuwd naar je reis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s