Brood Poging 2…

Vandaag Poging 2 om er een betere versie van te maken als bij Brood Poging 1… . Ofschoon het brood dan wel niet goed uit de Broodbakmachine kwam, heb ik er toch heerlijk van gesmuld. Ik kreeg de tip van “Meer of Minder” om het Speltmeel korter te kneden, dus moest ik stand 1- het Basis programma gebruiken. 

Dus vandaag begonnen met de ingrediënten juist af te wegen en meten. Machine juist afgesteld en de startknop ingedrukt. Er gebeurt van alles… alleen wordt er niet gekneed. Wat nu weer, dus de handleiding er bij genomen en alles nagelopen. Bakblik er uit en kijken of de meenemer voor de kneedhaak draait. Nee? Breng hem dan naar de reparateur!!

broodmachinevk

Één brood mee gebakken en hij kneed al niet meer. Nu was hij qua gebruiksuren nog splinternieuw, maar in jaren al wat jaartjes oud. Nu heb ik op internet gelezen, als dat hij te lang stilstaat, dat dit de aandrijfriem niet ten goede komt. Dat zal het wel zijn dus.

images (1)

Ik heb het brood toch gebakken, alleen heb ik het deeg nu zelf gekneed. Alle ingrediënten weer uit het bakblik gehaald, en handmatig gekneed. Daarna terug in bakblik zonder kneedhaak, en het programma gestart. Het resultaat… Een perfect en heerlijk brood van 575 gram gebakken. En dat is groot genoeg want ik moet hem toch in mijn eentje op eten.

Totdat ik een nieuwe broodbakmachine heb, blijf ik het nog maar even op deze manier proberen.

 

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Je moet wel geduld hebben voor het perfecte broodje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   In deze broodbakoven zit een kijkvenster, en je zit het brood gewoon ophoog te kijken. 😜

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Ja ik ken het. Zo leuk maar als het een keer niets doet sta je er ook met de neus boven op. Is dan wat minder.

    Like

   2. Rikit schreef:

    bij de volgende geen venster!!

    Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Doorzettingsvermogen … Top.😂😂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s