Dag 14… Uit Riannes Camino Francés 2019…

Dag 14 Espinosa del Camino – Ages 19 km. ( Dinsdag 10-09-2019 )

Wat was ik blij dat ik bij de derde poging om een bed te vinden, wel beet had. Anders was ik aan het bellen gegaan, en had mij dan met een taxi naar een onderkomen laten brengen. Ik deel de kamer met het Italiaanse echtpaar, later komt daar nog een Duits echtpaar met hun zoon. Op de andere kamer ook nog drie pelgrims. Twee Engelsen en een Fransoos.

S’avonds gezamenlijke maaltijd. Een heerlijke soep… er dreef brood in, en ook pollo. Een soort van kippensoep dus, maar bij de Italiaanse tegenover mij, zat er ook nog chorizo in. Zij vond het maar niks… maar de Fransoos en ik dachten daar anders over. Daarna een warme aardappel-salade met courgette; paprika-rijst met Gamba’s en een eenvoudige salade. De Italiaanse was meer het konijn type, en nam de ijsbergsla en tomaat. Haar man nam iets meer, maar ook het heerlijke toetje van perzik en kaneel lieten ze aan hun voorbij gaan. De Fransoos en Ik hebben het toen maar opgemaakt.

Vanmorgen was ik weer bijtijds op. Spullen inpakken en naar beneden. Geen ontbijt, dus nam ik maar twee banaantjes en een appel, en legde wat geld op de balie. Om klokslag 07:00 uur stond ik buiten… pikkedonker natuurlijk. Dan maar even wachten tot het gaat schemeren, want ik ga echt niet op pad als ik niet zie waar ik loop. Dit voor diegene die denken dat ik dit gisteren wel deed. Het is maar 8 graden vanmorgen, maar als je aan het wandelen bent valt het wel mee.

wp-1592850156565.jpg

Het is bewolkt en voor de eerste keer in twee weken wandelen, geen zon opkomst te zien. Het waait behoorlijk maar het pad ligt wat dieper, en heb ik hier beschutting van de braambes struiken, en zonnebloemen. Ik ben alleen op pad en moet 3,5 km lopen naar het volgende dorp, waar ik wat eten hoop te scoren. Als ik er bijna ben, haal ik twee pelgrims in waarvan er een in de berm zit te sch..ten. Tja, dat moet ook gebeuren… ik kijk maar discreet de andere kant op. Het kan mij ook gebeuren onderweg, en je hebt niet altijd plek om je te verstoppen.

wp-1592850156468.jpg

In het dorpje bij de eerste de beste bar mijn café Americano, een glas jus en een heerlijk broodje gegeten. Er komen nog wat pelgrims binnen die regenkleding aan hebben, een beetje voorbarig vind ik. Het zou toch droog blijven vandaag, ik heb net nog gekeken. Vandaag moet er weer geklommen, we gaan weer 200 meter omhoog, en dat is te merken  als ik dit dorp weer ga verlaten.

wp-1592850157104.jpg

wp-1592850157121.jpg
Boven aan de foto… daar kom ik vandaan, en gaat het steil naar beneden en dan weer omhoog. Zie je de fietser op de voorgrond haast boven!!

Het gaat meteen behoorlijk omhoog, maar met voetje voor voetje komen we er wel op deze landbouw weggetjes van alweer grove keien. Oh wat heb ik hier de schurft aan… maar ja wat moet ik anders. Ik kijk nog een keer om want het landschap gaat langzaam veranderen naar een bosrijk gebied.

wp-1592850157149.jpg

Geregeld staan er bordjes langs de weg, hoever het nog naar Santiago de Compostella is. Ik geloof er geen barst meer van. Twee bordjes kort na elkaar met een verschil van 19 km, dat is voor mij wel een dag etappe. Ik kijk maar op de Camino Pelgrim app, daar hecht ik meer waarde aan.

Ik kom steeds meer in een bos terecht, en het gaat miezeren. Ik kijk het nog even aan maar het gaat wat harder regen. Dan onder de bomen toch maar mijn Mac in a Sac regenkleding aangedaan, en dan maar weer verder. Het is pas mijn eerste regen in veertien dagen tijd, dus mopper ik hier ook niet over. Kreun en Steun zijn er blij mee, want nu gaat het stof van twee weken er af.

De dag van vandaag wordt beschreven, als wandelen over oncomfortabele paden door een bosrijk gebied… Nou dat had ik al gemerkt, en het wordt nog erger, want ik zie een afdaling en dan weer een stevige klim.

wp-1592850157140.jpg

Mijn camera komt nu maar weinig uit mijn zak met die regen, maar af en toe wil ik toch iets vast leggen. Het pad wordt erg breed waar de gure wind vrij spel krijgt. En dan ineens een plek om even bij stil te staan, een Oasis del Camino. Maar ja het is koud en nat, en verder dan een foto met een Aziatische pelgrim kom ik dan ook niet. Terwijl het wel een plek is om langer te blijven, maar nu in deze miezer ligt het er maar troosteloos bij. Dus maar weer gauw verder…

4305807

Bosrijk gebied is leuk, maar niet als het meer dan 10 km is op oncomfortabele wegen. Ik ben dan ook blij dat ik het kerkje van Monasterio de  San Juan de Ortega in de verte zie liggen, en er waarschijnlijk ook wel een bar zal zijn. Even een plek waar ik kan gaan zitten, en het belangrijkste, even Kreun en Steun hun vrijheid gunnen, want O wat doen ze pijn vandaag. Altijd even mijn voeten controleren, maar op mijn grote teen na is alles okay.

4305826

Tot nu toe, heb ik nog maar een keer een kerk van binnen bekeken. Ik heb vaak te veel last van mijn voeten, dat ik daar absoluut geen fut voor heb. Ik moet nog 3,5 km naar Ages, het eerst volgende dorpje waar ik een bed ga zoeken. Ik vind het genoeg voor vandaag. Het gaat gedeeltelijk nog door bos, maar dan kom ik op een hoogvlakte waar zowaar de wind de vouwen uit mijn broek blaast.

4305795 (1)

Eindelijk zijn we het bos uit en zie ik weer paarden en hoor aan het klingelen van bellen dat er ook koeien lopen.

En die maken plaats voor mijn doel van vandaag, want ik zie ik in het dal het dorp Ages voor mij liggen… nog even een afdaling en op zoek naar een bed. De info bordjes geven aan waar ik naar toe moet voor de Albergue Municipal.

billboard-along-the-camino-de-santiago-route-frances-H0KF8X

Om 12:30 uur stap ik de Albergue Municipal La Taberna binnen. Er is plaats… 20 euro voor een bed en het avondmaal. Perfecto… Ik hoef de deur niet meer uit want er zit een restaurant bij, en dat is weer mooi mee genomen.

IMG_20200112_144427

Ik zoek eerst mijn bed op en ga liggen. Douchen doe ik straks wel, ik heb het even gehad voor vandaag. Er zijn opvallend veel Spanjaarden vandaag, en dan weet je dat er genoeg herrie is. Volgens mij is het allemaal familie en ze houden van kaarten. Ik doe mijn oordoppen maar alvast preventief in mijn oren, en hoop dat ik even kan dutten. Pfff… wat een dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s