Wandeling Velp – Grave …

Op mijn Wandelen en nog veel meer Facebookpagina, had ik afgelopen week een uitnodiging geplaatst. Een uitnodiging voor familie, vrienden en alle volgers van mijn pagina. Hebben Jullie zin om op woensdag eens met Rianne mee te gaan wandelen, laat het dan even weten. Gisterenmiddag een berichtje van Toon uit Horst, een vriend van ons. Toon wilde wel met mij mee, en hij wilde vandaag al met mij mee… en zo geschiede.

324_fullimage_last-summer-1564021_freeimagescombobsmith_klein_800x600

Met de verwachte warmte zou ik vanmorgen al om 05:00 uur vertrokken zijn, maar dat wilde ik Toon toch niet aan doen. Dus nodigde ik hem uit om 07: 00 uur te vertrekken vanuit Velp ( Brabant ), voor een wandeling van om en nabij de 12 km. Als je dan een beetje door loopt ben je om 10:00 uur al weer thuis, voordat de ergste zich aandient.

Dat door lopen zit er niet meer in en dat wil ik ook niet. Mijn lief zegt altijd, “Sinds dat je  naar Santiago de Compostella bent gelopen, heb je de rust gevonden.” Ik wandel veel relaxter, en neem de tijd om te genieten. Dus regelmatig een fotootje hier en een fotootje daar. In het gebied rond Velp heb ik al vaker gewandeld, maar dit keer liepen wij naar het Noordwesten ( volgens mijn Komoot app dan ), en volgden wij de  Hertogswetering richting de Maasdijk. Op de Maasdijk draaien wij rechtsaf om de dijk een drietal kilometers te volgen.

wp-1593001964226.jpg

Hmmm of  dit nu een goede keus was… Toon en ik lopen hier net nu er veel werkverkeer is. Daarbij hebben wij de zon in de ogen wat ons verblind, nee niet fijn. Daarom ben ik blij dat wij af moeten slaan naar een mooi wandelpad. Hier kom ik enkele Pelgrims tegen die Het pad van je Eigen Wijsheid “De Walk of Wisdom genaamd” lopen. Waarschijnlijk hebben ze overnacht in het Emmaus klooster, waar wij zo meteen langs komen.

Op het moment dat wij weer op de Maasdijk uit komen, is het vanaf daar verboden voor gemotoriseerd verkeer. Regelmatig even stoppen om water tot ons te nemen is een must, het is dorstig weer.

wp-1593002065787.jpg

Vanaf  de Maasdijk zie ik de twee kloosters en het Sint Vincentius kerkje liggen. Dit is bekend gebied, alleen komen wij nu van de andere kant en lopen deze tegemoet.

Komende vrijdag ben ik hier weer, maar dat is een ander verhaal…

wp-1593001523263.jpg

Het enige wat ik nu hoef te doen is een geschikte schaduwrijke plek te zoeken. Toon vind het allemaal prima want dit is allemaal nieuw voor hem. Vanaf hier volgen wij de Hertogswetering naar Grave, wat ook al weer een mooi stukje natuurgebied is.

wp-1593002607686.jpg

In Grave zoeken wij een terras op… Het eerste terrasje sinds lange tijd, en dat ik hier weer gebruik van maak tijdens een wandeling. Hier genieten wij van een cappuccino, en als tweede een heerlijk biertje voor mij. En dat om… download

 

Wij hoeven nog maar 3,5 km dan mag het. Zo’n zestig jaar geleden ging ik regelmatig bij mijn zus die aan de Maaskade in Grave woonde, logeren. Ik heb er mooie jeugdherinneringen aan over gehouden. De kanonnen staan er nog steeds, en als klein kind werd ik door mijn zwager op de loop van het geschut gezet. Ik heb het nu maar niet geprobeerd…

wp-1593001523362.jpg

Om 11:10 uur zijn wij weer terug waar wij begonnen waren. De auto’s staan heerlijk in de schaduw, zodat ik op weg naar huis ook kan genieten. Toon en ik hebben fijn gewandeld en gaan dat zeker nog een keer herhalen.

De Komoot Link: Rondwandeling Velp – Brabant

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s