Restjes….

De laatste tijd gaat er geen week voorbij of maken wij soep. Kitty is meer van het soep trekken, en de ‘Heldere soepen’ en ik ben meer van de gebonden ‘Groenten soepen’. Groenten die nu op menig volkstuintje volop geoogst worden, zo ook bij een vriendin van Kitty.

Zo bracht ze van de week joekels van courgettes mee, die ik deels lekker in een soepje verwerk, en gisteren ook in een Quiche die ik heb gemaakt.

Dus stond ik op zaterdagmorgen peentjes te zweten in een te warme keuken, om een Courgettesoep te maken. Hiervoor gebruikte ik de gele courgette die in zijn eentje groot genoeg was. De basis is altijd ui en knoflook aan fruiten in olijfolie. De olie die ik hiervoor gebruik, is de olie die ik overhoud van mijn ‘ansjovis’ in olijfolie. Deze is zoutig en goed te gebruiken, hoef ik het ook niet weg te gooien.

In de groentelade van mijn koelkast liggen er altijd wel Restjes Groenten… restjes van groente waar je eigenlijk niks mee kan. Nou ja… Je kent dat wel. Net te weinig groente om een fatsoenlijke maaltijd mee te maken, een restje courgette die bijna slap wordt, sla die er belabberd bij hangt… Of groente waar je geen zin hebt om iets mee te maken. Eigenlijk wil ik die groenten weggooien, maar ik dat vind zonde! Er lag nog broccoli, lente ui en bieslook, dus heb ik die er ook in verwerkt. Alles in stukken en mee bakken. 1,5 liter water wat groenten bouillonblokjes erbij en 20 minuten zachtjes laten trekken tot alles gaar is.

Toen ik de soep moest pureren bleek mijn staafmixer toch echt stuk te zijn. De vorige keer had ik hem ook al met kunst en vliegwerk moeten gebruiken, maar nu doet ie het echt niet meer. Tegen beter weten in gekeken, of ik het met een stamper klein kon krijgen maar dat gaat echt niet lukken, het blijft te grof. Dus moest ik op pad voor een nieuwe.

Ik ga altijd naar BCC maar die zit in het centrum, en voordat je daar eens bent en een parkeerplaats weet te vinden, ben je al weer een uur verder. Dus de soep uitgezet, en op pad naar de dichts bijzijnde elektronicawinkel en die zit op 1,5 km . Het was er hartstikke druk en ik ging meteen op zoek naar de staafmixer. Ik zag een prijs staan van €119,00 en een andere goedkopere zag ik niet, dus draaide ik meteen om, want dat vind ik te gortig voor een staafmixer die ik maar 1x in de week gebruik.

Nu wil dat niet zeggen dat ik alleen maar voor goedkoop spul ga in de keuken, want ik geef het wel uit aan, bijvoorbeeld een peper of zout molen die je dagelijks gebruikt. Die goedkope van de ‘Action’ leggen regelmatig het loodje. Daar ben ik van afgestapt en heb diep in de buidel moeten tasten bij de ‘Kookwinkel’. voor een echte Peugeot. Maar dan heb je ook wat…

Maar ik dwaal af want ik moest dus toch naar mijn eigen vertrouwde BCC, waar ik met dit hete weer, al meteen een waterijsje krijg aangeboden als ik binnen kom. Een staafmixer was meteen gevonden voor maar € 33,00 . Ze hadden duurdere maar dan zat er weer een mengbeker bij, en dat hoefde ik niet. Binnen het uur was ik al weer terug en kon ik gaan pureren.

Het is een heerlijke smaakvolle Courgettesoep geworden. Met dit hete weer laat ik de soep afkoelen en doe het meteen over in plastieken bakjes. Telkens genoeg voor twee soepkoppen, en dan gaat het in de koelkast. Want met dit hete weer heb je al gauw zure soep, en dat is zonde van die heerlijke soep.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Prachtverhaal. Ik heb ook veel soep gegeten … soms gewoon van een kippenpoot met wat tuinkruiden. Heerlijk met die hitte.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Niet te moeilijk doen met die hitte vind ik, energie sparen en dan is een kippenpoot overheerlijk!!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Nou, was toch een enerverend kookklusje deze keer. En dat met die hitte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is voor een goed doel zullen maar zeggen, met de nodige zweetdruppels!!

   Like

 3. marijsnoopyhotmailcom schreef:

  Nogal een werk geweest zo. Maar dan heb je ook wat.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dat is zeker Marij, het zijn allemaal vitamientjes!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s