Een worst voor Clara…

In 2019 toen ik onderweg was naar Santiago de Compostella, had ik altijd wel een worst in mijn backpack, een soort van noodrantsoen als er verder niets voorhanden was. Ook deze keer gaat er eentje mee, niet zozeer voor als ik er helemaal doorheen zit of er niets te krijgen is… maar hij gaat mee voor Clara.

Een worst voor Clara dus. Voor een paar jaar geleden had ik daar nog nooit van gehoord, totdat ik in een of ander comité zat die een festiviteit aan het organiseren waren. Daar hoorde ik dat ze op de dag voor het grote feest een worst naar de Zusters Clarissen zouden brengen, hier in het dorp Megen.

Nu heb ik dat goed in mijn oren geknoopt, en had ik voorafgaande aan mijn pelgrimstocht, ook wel een worst hier in Megen kunnen gaan offeren, zij het niet dat de Clarissen in Megen geen worst meer lusten en vegetarisch zijn geworden.

Dus wil ik in Wittem Een worst voor mooi weer… gaan offeren.

Je weet maar nooit waar het goed voor is, maar ik reken wel op stralend weer zonder regen. Het aanbieden van een ‘worst voor Clara’ gaat dan gepaard met een verzoek te bidden voor stralend weer. Bezinning, stilte, verbondenheid en genieten zijn de kernwoorden van mijn tien dagen durende pelgrimstocht, en daar hoort deze eeuwenoude traditie ook bij.

Daarna is het dus afwachten. Want alleen als Clara het wil, is het stralend weer tijdens mijn pelgrimstocht van 14 tot en met 23 september En ik ga voor 25 graden….

Amen3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Strak plan van je!!!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Als Clara niet thuis is heb ik altijd nog iets voor onderweg!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    En omdat je al aan die worst gedacht hebt zijn de weergoden je ongelooflijk goed gezind.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s