Dag 24… Uit Riannes Camino Francés 2019…

on

Dag 24 Mansilla de las Mulas – León 18,5 km. ( Zaterdag 21-09-2019 )

Een heerlijke tuin om te ontspannen, iets wat ik nog te weinig gedaan heb. Mijn ontspanning was meestal op bed gaan liggen. Deze Albergue staat bekend om zijn hammen, worsten en kazen. En dat was te merken als je een drankje bestelde, want dan kreeg je een snee stokbrood belegd met ham, kaas en chorizo, in plaats van nootjes.

Na een goed ontbijtje was ik er klaar voor om weer op pad te gaan, en velen met mij, zo te zien aan de vele tassen en koffers in de gang. Ik draag mijn backpack zelf, maar er zijn er velen die een klein dag rugzakje dragen, en hun backpack versturen met Jacotrans, een firma die dit al vanaf 2006 verzorgen en er in gespecialiseerd zijn. Dit moet logistiek elke dag weer, een hele puzzel zijn om die bagage op de juiste plek te krijgen..

Het is maar een tochtje van 18,5 km vandaag, 17 graden en wat bewolkt. En belangrijk… we komen weer in de bewoonde wereld. Weer dorpjes waar je na een kilometer of vijf even een terrasje kan pakken.  Bij het eerste dorp gauw het vest uit, want je krijgt het snel warm als je in beweging bent. Bij het volgende dorp gaat ie weer aan, omdat op het terras een koud windje staat.

Wij zijn er aan gewend geraakt, dat het vlak terrein was de laatste tien dagen. Maar nu net voor León moeten we weer gaan klimmen, en voelen we de eerste regendruppels. Het is nog maar een kilometer of vijf, maar toch gaat de regenkleding nog aan.

León lonkt en dat maakt ons lijden wat lichter, nu de regen door zet en het allesbehalve prettig wandelen is.

Na de afdaling wachten nog de buitenwijken van León. Het is nu alleen nog de route volgen tot in het centrum, want mijn Hostel Covent Garden ligt aan de Camino de Santiago, schuin tegenover Casa Botines van Gaudi. Hier zwaait gastheer Juan de scepter, een heel aardige man die de pelgrim in de watten legt, en zelf de Camino al vele malen gelopen heeft. Het is echt een plek waar ik mij thuis voel, zo midden in het centrum.

img_20200112_144540.jpg

Vandaag veel rusten… en de was wordt door Juan voor mij gedaan, dus daar heb ik geen omkijken naar. Charlotte is inmiddels verder gegaan op de Camino, dus moet ik mij alleen zien te vermaken. Zal wel lukken, vandaag zal het wel een tapa-tje worden. Morgen naar Casa Botines en de kathedraal, en nog meer rusten. Misschien nog wat bekenden ontmoeten, het gaat wel lukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s