Rustdag Leon… Uit Riannes Camino Francés 2019…

on

Rustdag in León ( Zondag 22-09-2019 )

Het heet een rustdag en dat doe ik dan ook. León is een prachtige stad met een gezellig centrum, en vele musea in hele mooie gebouwen. Teveel om op een dag te doen…

Gisterenavond ben ik nog even de stad in geweest, maar het regende en het nodigde niet echt uit om rond te kijken. Even in de Kathedraal gekeken, maar daar was het zo vol dat ik dacht, ” morgenvroeg om 09:30 uur ben ik de eerste.” Nolly had gezegd dat ik beslist naar Jamón Jamón, een tapas restaurant moest gaan, om daar een biertje te bestellen. Je krijgt er dan automatisch een tapa bij. Ik was nog te vroeg want die ging pas om 19:00 uur open.

In dat straatje lopende, zie ik Helma in gesprek met iemand. Het bleek een Duitser te zijn die al 3,5 jaar onderweg was, niet zo zeer naar Santiago de Compostella, maar gewoon onderweg…

4335751

Als je zo lang onderweg bent, zie je er wel uit als een zwerver wat hij in feite ook is. Hij had een hond bij hem, had een skateboard op zijn rug, en aan de wielen hingen diverse plastic tassen. Bovenop een werphengeltje om een vis te kunnen verschalken. Hij sliep over het algemeen buiten of bij iemand met zijn tentje in de tuin. Vaak kreeg hij dan ook wat te eten… Je moet het maar kunnen om zo te leven.

Het weer nodigt niet uit om buiten te blijven het is nat en koud geworden, en dat is iets wat ik al drie weken niet gekend heb. Ik had ook beter mijn wandelschoenen aan kunnen doen, maar even lopen op mijn slippers was een hele verademing. Maar nu dabberde ik daarmee rond in een nat León, ook niet fijn… Nu ik Helma ook hier weer tegen kom gaan wij samen maar uit eten, wordt het toch nog een gezellige avond.

Vandaag was ik dus al om 09:30 uur bij de Catedral van León. Wat een prachtig iets met die glas in lood ramen, die je eigenlijk moet zien als de zon er op schijnt. Jammer dat het nog bewolkt was op het moment dat ik er was. En dan die hoge gewelven…

Daarna nog wat rond gelopen om foto’s te maken. Het nodigde nog niet echt uit, om op een terrasje te gaan zitten, want vanmorgen was het maar 9 graden. Daarom maar ergens heerlijk binnen gezeten voor een café Americano en een chocolade gebakje.

Daarna via de stadsmuren naar het Plaza Mayor, waar de zon ging schijnen toen ik daar aan kwam. Heerlijk op een bankje zitten en genieten van de zon, en van de warmte… Daarna wandel ik weer terug richting mijn Hostel om te gaan lunchen en om nog wat foto’s te maken van Casa Botines van Gaudi.

Op het bronzen bankje zit Gaudi een schets te maken, en daar wilde ik wel mee op de foto… Nog even naar het restaurant beneden het hotel voor mijn lunch. En ook bij een café Americano krijg je een tapa naar keuze. Als lunch een spaghetti carbonara, en ga ik de hele middag met de benen gestrekt, totdat ik vanavond naar Jamón Jamón ga. Een echte rustdag…

Ik was tegen zevenen in het tapasstraatje, maar bij Jamón Jamón waren de hekken nog dicht. Precies om 19:00 uur gingen ze open, en binnen twee minuten was het volle bak. Het is eigenlijk heel gemakkelijk want je hoeft alleen maar una Cerveza te roepen. Achter de toog staan de bordjes met de tapas al klaar… Nolly heeft niets te veel gezegd. Jamón Jamón is een must in León. Wat een fijne bar… om zo bij elke cerveza of ander drankje, een bordje met een snee brood, Jamon, queso en chorizo te krijgen. Ik heb drie biertjes besteld en had mijn buik strak.

Morgen ga ik weer verder… voor mij is een rustdag een must, maar toch voelt het niet goed. Wat doe ik hier… ik wil verder ik wil onderweg zijn.

IMG_20191225_101624.jpg

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik ben blij met je rustdagje, even lekker mee kunnen kijken naar al dat moois.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Vooral de ontmoeting met Antoni Gaudi deed mij goed!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s