Zwijmelen op Zaterdag…(13)

Al meer dan 1000 jaar nemen Pelgrims op weg naar Santiago de Compostella een steen mee van huis, om die achter te laten bij Cruz de Ferro ( het ijzeren kruis ), gelegen op een col bij het dorp Foncebadón “. Aan de voet van het kruis legden de voorbijtrekkende pelgrims dan traditiegetrouw een steen. Hiermee legden ze symbolisch hun zonden af en vervolgden (letterlijk) verlicht hun weg.

Tegenwoordig worden om allerlei redenen stenen achter gelaten bij Cruz de Ferro.

Zo had ik een jaar geleden op weg naar Santiago de Compostella ook een steen bij mij die ik bij Cruz de Ferro achter zou laten…. Frans… de man van een hele goede vriendin was ernstig ziek, en vlak voordat ik vertrok naar Santiago de Compostella, kreeg ik een bijzondere steen van zijn vrouw. Een steen die symbool stond voor zijn ziekte, en of ik die mee wilde nemen op mijn pelgrimstocht. In ons bijzijn schreef zij de de tekst “Always in my Hart… Forever my Love Frans.”

De steen voor Frans

Op 17 oktober kwam ik terug in Nederland. Twee weken later op 28 oktober heb ik afscheid van Frans genomen, waarna hij op 5 november de regie in eigen hand nam en het aardse leven heeft verlaten. Het was voor mij een heel bijzonder en emotionele gebeurtenis dat ik deze steen mee mocht nemen op mijn Pelgrimstocht. Frans zit voor altijd in mijn hart!!

Ik zocht een passend nummer en kwam uit bij het nummer van Eric Clapton -River of Tears. Van dit nummer zijn vele versies te vinden, maar deze vond ik lang geleden al de mooiste. Misschien ook wel omdat hier het Hammond orgel beter te horen is. Prachtig spel van alle muzikanten die zich helemaal uit leven op hun instrument.

Speciaal voor Frans…

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Regenboogvlinder schreef:

  Een schitterend nummer van Eric Clapton (wauwwww) bij dit verhaal, heel toepasselijk! Een goede vriend verliezen is een groot gemis. Wij zijn 3,5 jaar geleden ook in Santiago de Compostela geweest. Als afsluiting van onze rondreis door Spanje, met name Andalusië. Heel veel wandelaars gezien en allemaal natuurlijk met een missie. Mooie bijdrage vandaag! Ik wens je een mooi weekend…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Iris… Frans leefde echt op tijdens mijn Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.. En toen ik ziek onderweg was gaf Frans mij de kracht om door te gaan. Hij zal voor mij altijd in mijn hart zijn. en hij had deze zwijmel zeker gewaardeerd.

   Geliked door 1 persoon

 2. skar schreef:

  Prachtig om dat soort van herinnering bij je te mogen dragen, kan plaatsen op zo een speciale plaats, vind het altijd heel leuk dat soort herinnering plaatsjes, zo her en der in Duitsland heb je soms ook van die koepeltjes met betekenis, veilige wandeling en dat soort dingen, je hebt er een prachtig nummer bij geplaatst, net als jou dol op hammondorgel, en een genot altijd om muzikanten met hun instrument in de muziek zien opgaan…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Skar!

   Like

 3. AnneMarie schreef:

  Het is een rijk bezit geweest zo’n goede vriend. Het verdriet om het verlies blijft lang na dreunen. De muziek bezorgt me tranen in de ogen. Gevoelige toepasselijke muziek en toch een beetje genieten. Een heerlijke zwijmel.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik hecht altijd heel veel waarde aan een vriendschap, zoals Jij zegt ‘een rijk bezit’. En dan doet dit echt verdriet…. Frans zit voor altijd in mijn hart, en ik denk dat hij deze zwijmel zeker wist te waarderen.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Vast en zeker.

    Like

 4. Melody schreef:

  en zo zijn er sporen in je hart achtergebleven…gevormd door notenbalken met akkoorden erop… hoe mooi en kostbaar bezig

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Meldody… en zo ontstaan er, ook al zijn ze triest… herinneringen om te koesteren.

   Like

 5. Melody schreef:

  Moeten er allebei zijn want anders kunnen we ze niet op waarde schatten

  Like

 6. Natasja Coli schreef:

  Wat een mooie zwijmel. Wat moet dat een speciale pelgrimstocht geweest zijn…
  Bedankt voor jouw verhaal en voor dit mooie nummer daarbij.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s