Een ochtend door de polder…

Ik wilde vandaag perse gaan wandelen, want morgen moet ik voor groot onderhoud naar de tandarts, en of ik daarna nog zin heb betwijfel ik. Nu ga ik het liefst op pad als de zon op komt, maar vandaag zat dat er niet in want ik moest eerst nog naar de Lidl, 100 meter verderop in de straat. En wat zie ik…. een prachtige lucht!! Nu had ik al in de polder willen zijn, erg jammer!! Dus maar een foto bij ons op het plein…

Ik wil gewoon in de buurt blijven, en heb op Komoot een route uitgestippeld wat ten noorden van Oss ligt. Ik woon in Zuid en heb geen zin om door de stad te wandelen, dus rijd ik met de auto naar Macharen om daar te starten met mijn route.

Het is een frisse ochtend maar gekleed met mijn nieuwe gebreide muts en handschoenen aan, krijg ik het als rasechte koukleum niet koud. Ik wandel over de dijk langs de Maas richting Oijen, en leg Kasteel Oijen vast op de gevoelige plaat. Ik vermoed dat er een nieuw verfje op zit want het oogt vrij nieuw en ziet er maagdelijk wit uit. Een eindje verder zie ik onder aan de dijk een pracht van een haan… daar kan ik toch zo maar niet aan voorbij lopen. Moet je toch eens kijken wat een kleurenpracht…

Ik verlaat de maas en draai af naar het zuiden, want ik wil door het Oijense Bos lopen, wat tevens een waterwingebied is, Dit is een mooi stukje natuurgebied, en het is maar goed dat ik mijn wandelstokken bij heb. Hier wordt gewerkt en de paden zijn dan ook drassig modderig en spiegelglad.

Van het Oijense Bos gaat het richting Oijense hut en dan wandel ik langs de Hertogswetering naar het natuurgebied van het Ossermeer. Er is hier flink gesnoeid en daarom is het uitkijken geblazen of je ligt op je snufferd. Het pad is modderig geworden door de landbouwwerktuigen die hier hebben gereden.

In een gedeelte van dit prachtig natuur- en vogelreservaat was vroeger het Osse Oude zwembad. Tot 1968 was dit openluchtzwembad in gebruik, en menig Ossenaar heeft hier zwemmen geleerd. Nu zijn de rand van het buitenbad en de betonnen fundering van de duikplank, de enige overblijfselen uit het verleden.

Ik wandel verder en loop weer naar het noorden totdat ik bij dit mooi geschilderd huis aan kom, en van de andere kant het waterwingebied in loop. Ook hier wordt hard gewerkt want links en rechts hoor ik de zaagmachines. Er zijn heel wat SSSSSjes gezaagd…

Als ik het waterwingebied heb verlaten is het nog maar 2 km wandelen, voordat ik weer terug ben bij de auto. Het was een mooie ochtend en ik heerlijk gewandeld.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  MIs een foto van jou met nieuwe muts. Die wil ik toch wel even zien.😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Was wel de bedoeling Neeltje, maar ik maak het goed bij de volgende frisse ochtendwandeling!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een mooi gebied daar! Rivierenland en bos, heerlijke combinatie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad een mooi gebied… En al is dat waterwingebied maar een smalle strook bos met Essen, het blijft mooi om daar doorheen te wandelen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s