Sinterklaas…

De laatste zaterdag van november staat in het teken van de komst van Sinterklaas bij ons het werk. Op de vrijdag wordt het podium van zolder gehaald alsmede een rol tapijt en een echte Sinterklaas stoel. Alles wordt in gereedheid gebracht om de Goedheiligman met zijn Pieten te kunnen verwelkomen. Want welkom is hij zeker voor de kinderen van mijn collega’s.

Zo ver ik mij kan heugen wordt dit feest voor de kleintjes al bij ons op het werk gehouden. In de beginjaren dat ik bij het bedrijf werkte, was ik betrokken bij de organisatie van dit feest. Van het bedrijf mochten wij de opbrengst van oud ijzer, gebruiken voor de personeelsvereniging. En zo kon ieder kind voor 25,00 gulden een cadeau uit zoeken. Van tevoren bracht papa of mama het verlanglijstje mee, en op de dag zelf deelde Sinterklaas de cadeaus uit.

Vaak werd er een Sint ingehuurd maar 1x kregen wij onze directeur, Meneer Theo zo ver dat hij deze belangrijke taak op zich nam. Toevallig was die dag ook de intocht Osse Sinterklaas, die met de stoomboot aan kwam in de Osse haven. Omdat ik hierbij aanwezig moest zijn met de Zwarte Pieten kapel, was dit een mooie gelegenheid om dit te combineren. Na de intocht togen wij dan ook met de Pieten kapel naar het Oude Theater’ om daar de kindjes van mijn collega’s nog te vermaken met Sinterklaasliedjes.

Bovenstaand is een andere Pieten kapel…

Na het weekend kwam ik op mijn werk en hoorde ik dat iedereen zo genoten had. Ook hadden ze genoten van de Zwarte Pieten kapel, maar ze hadden mij misschien wel gehoord, maar ze hadden mij niet gezien. Ik was er natuurlijk wel maar in die tijd werden wij nog echt zwart gemaakt, letterlijk en figuurlijk… in ieder geval onherkenbaar.

Dit jaar is alles anders… het enige wat gebleven is, zijn de verlanglijstjes. De papa en mama’s hebben de schoentjes met tekeningen en verlanglijstjes meegebracht. Alles staat in de kantine uitgestald en nu maar hopen dat de kinderen hun verlangde cadeau gaan krijgen.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hopelijk kan het volgend jaar weer wel met alles erop en eraan, behalve dan het echte zwart.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Volgend jaar…. daar hopen wij op, en het echte zwart is voorbij ben ik bang voor!!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Regenboogpieten zijn ook leuk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s