Sneeuw ruimen…

Waar moet je beginnen als er zoveel sneeuw voor je deur ligt. Elk jaar houd ik het netjes bij, wat totaal geen enkele zin heeft als de rest van de bewoners het niet doet. Er is ook geen beginnen aan want het is nogal een flinke plak. Ik woon in een blok van zeven, en eenzevende deel voor het huis is van mij. Dat wil zeggen oprit, gedeelte rijweg van de bewoners en dan komt het trottoir waar de voetgangers zich bevinden. Eenzevende deel is voor mij 75 m² wat ik schoon zou moeten maken.

Vandaag heb ik de sneeuw ophoping voor de garage weg gehaald, zodat de garagedeur open kan. En ik heb een klein gedeelte schoongemaakt bij de voordeur, zodat de postbode bij de brievenbus kan. En dan houd het voor mij op… Op de linkse foto zie ik dat een paar deuren verder, de bewoners hetzelfde doen.

Vandaag las ik een stuk in het AD over Wel of Niet… Je Stoep schoonmaken. Het zorgt er voor dat ik mij nu niet zo schuldig voel dat ik het hier bij laat.

Ik woon boven en zou de deur naar het balkon open willen maken, maar hier ligt gedeeltelijk de sneeuw 30 tot 50 cm hoog… dus die deur blijft wijselijk dicht. Ik hoef daar ook niet te zijn. Al die sneeuw levert wel mooie plaatjes op.

Beneden heb ik een tuin maar daar hoef ik ook niet te zijn want ik heb geen achterom. Maar ik wil wel even een voerplek maken voor de vogels. Het wordt nu druk bezocht…. ik had de vogeltelling beter vandaag kunnen houden. Natuurlijk komen ze niet als ik daar een foto van wil maken.

Wie krijg ik zoal op bezoek vandaag… een koppeltje kauwen, merel- lijster- koppeltje vinken- koolmeesjes, turkse tortel en het roodborstje wat er wel is voor de foto. Waar zijn toch al die mussen gebleven vraag ik mij af.

Vogels… ik denk terug aan vroeger want ik ben met vogels opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn vader had vogels in alle soorten en maten. Sierduiven- postduiven- fazanten- parkieten- uilen- kanaries- en wildzang. Waarschijnlijk nog veel meer maar dit is wat ik mij kan herinneren. Als hij nu de wildzang in onze tuin had gezien, zou hij meteen gedacht hebben, “hoe kan ik die nu vangen.”

In 1970 is hij op 59 jarige leeftijd overleden, en ik herinner mij dat een van zijn laatste wapenfeiten, het vangen / stropen van wildzang was. Hij werd toen betrapt… Een paar dagen later was hij dood, gestorven aan een hartaanval.

Met het Vogelvoerhuisje… wat ik onlangs gekocht heb ben ik erg blij. Het kost wel wat maar het is wel een kwaliteitsproduct. Van binnen zit er een voeder silo in, wat mooi afgesloten wordt met een deksel. Het voer blijft mooi droog, en het huisje is gemakkelijk schoon te maken/houden.

Het wordt druk bezocht, maar ik was niet blij met die grote kauwen. Dus heeft een broer gaas voor mij geknipt, waar ik de opening wat kleiner mee heb gemaakt. De kauwen en merel kunnen nu er niet meer in, maar kunnen wel zittend op het stokje, nog bij het voer komen.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Mooi vogelhuis!

    Geliked door 1 persoon

  2. Yova schreef:

    Wauw wat is bij heel veel sneeuw gevallen. Mooi gezicht met sneeuw. Maar geeft wel hoop ellende ermee. Vogels voederen is zeker belangrijk in deze winterse sneeuw. Balkon ziet inderdaad heel veel sneeuw te zien op jou foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s