Vanmorgen…

Was ik voor mijn doen in Corona tijd al vroeg op. Mijn Lief had een afspraak bij een Homeopathie praktijk in Maren-Kessel 18 km verderop, waar ik haar met dit winters weertje naar toe breng.

Via de provinciale weg redelijk goed te doen is mijn gedachte, maar voor de zekerheid ga ik toch maar bijtijds op pad…. Je weet maar nooit. Het valt alleszins mee, als ik eenmaal op de doorgaande weg zit. Zolang je de snelheid maar aanpast aan de omstandigheden, kun je met een gerust gevoel rijden. Van die rem afblijven en alles komt goed…

De Homeopathie praktijk ligt zowat tegen de Maasdijk aan, en ik heb een klein uur de tijd om daar te gaan wandelen. Vorige week was ik hier ook om naar het hoogwater te kijken.

Het water begint zich al weer terug te trekken, maar het staat toch nog vrij hoog. Dat moet toch mooie plaatjes opleveren… Ik reken op een zonnetje want dat heeft de weerman beloofd. Maar als ik thuis weg rijd is daar nog geen sprake van. Een kwartier te vroeg zijn wij er, maar op het moment dat ik uitstap breekt er een flauw zonnetje door.

Als ik naar de dijk toe wandel loop ik nog enig zins beschut, maar bovenop de dijk staat een snerpende koude wind, recht op mijn snoet als ik naar het oosten loop. Maar ik heb mij goed aangekleed. Maar waar ik mij zorgen om maak zijn mijn handen… Zoals ik vorige week al vertelde doe ik regelmatig mijn handschoenen aan en uit om foto’s te maken. En ook nu weer koude vingers, ik probeer er maar niet teveel aan te denken, en wil genieten van de mooie winterse taferelen die mij voorgeschoteld worden.

Wat bij mij haast altijd wel een probleem is, is een sanitaire stop. Het beste is dat je gaat als je nog thuis bent, en dat probeer ik ook. Maar mijn darmen komen niet in beweging op bevel. Wat wel goed helpt is wandelen, dus kan ik er op rekenen dat als ik enige tijd aan het wandelen ben, dat er enige drang van onderen is, en ik een groot probleem voorzie. Zeker als je ergens op een dijk wandelt… in de bossen geen probleem, maar hier. Waar!!

Hier lees je hoe het moet…Poepen en Plassen doe je zo…

Ontspannen wandelen is er niet meer bij… Maar ik denk dat ik geluk heb… wat je geluk kunt noemen, als ik een pad naar de uiterwaarden in kan slaan, dat vorige week nog onder water stond. Nu is het begaanbaar en er staan dikke bomen, weg van de dijk in ieder geval. Wat een onderwerp denken Jullie misschien, maar ook dit moet gebeuren. Niet altijd even prettig, en zeker niet bij -5 graden.

Even later kan ik mijn wandeling geheel ontspannen weer voort zetten. Als ik er bijna 2 km op heb zitten draai ik af richting de provinciale weg, om parallel aan de dijk weer terug te wandelen. Als ik weer bij de praktijk ben zie ik dat mijn Lief nog niet klaar is, dus wandel ik nog een stukje door tot dat ik weer bij de Maasdijk kom. Hier ont moet ik Flavus…

Ik besluit een filmpje te maken terwijl ik aan het wiel draai. Of ik tussentijds kan stoppen met draaien weet ik niet, dus draai ik net zo lang tot Flavus zijn verhaal gaat herhalen.

Even later belt mijn Lief dat zij klaar is, dus begeef ik mij op de terugweg. Ik kom langs het oude Gemeentehuis van Maren-Kessel uit 1902, en dat wordt mijn laatste foto van deze wandeling en van deze morgen. Ik heb heerlijk gewandeld en heb ondertussen toch weer warme handen gekregen.

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. etenvanlientje schreef:

  Prachtige foto’s !🤩

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel!!

   Like

 2. Wat leuk, ook die Flavius. Er komen voorouders van mij uit Kessel in de 18e en 19e eeuw!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hé wat leuk zo’n vroege voorouders bij ons uit de buurt😊

   Like

   1. Jeanne schreef:

    Ja, tot in de 15e eeuw zijn ze getraceerd in 5 dorpen aan de Maas. Mijn roots liggen aan de Maas kun je wel zeggen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Mijn Roots liggen ook aan de Maas, maar dan wat kilometers verderop in de omgeving van Ravenstein😊

    Like

 3. Yova schreef:

  Wat is daar mooie buurt om te wandelen. Winterse foto’s is zeker prachtig gezicht met sneeuw. Paarden is zeker geweldig dat je tegen kwam. Echt genieten!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Yova😊 Wandelen is altijd genieten maar als je het in een winters landschap kunt doen, is ook weer anders genieten geblazen. Ik trof het hier wel met dat terug trekkende water. En ja die pony’s… Ik dacht, ik krijg ze er niet mooi op, zo donker waren ze , maar het is toch weer gelukt. Paarden… ik praat altijd tegen ze als ik ze zie.. Blijf genieten Yova want dat doe ik ook😊😎

   Like

   1. Yova schreef:

    Komt door de camera. Moet sneeuwstand zetten. Dan krijg je andere effect op de foto’s. Soms is het inderdaad moeilijk foto maken. Gelukkig is toch goed gegaan. ❄️❄️❄️❄️

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    helaas zit die stand er niet op, maar experimenteren kan nooit kwaad. 🤔

    Like

 4. Neeltje schreef:

  Goeie tips hoor, maar ik ga wel niet te ver en te lang uit de buurt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Wat jammer genoeg niet gaat als je lange afstanden loopt. En langer als een kwartier kan ik het niet op houden, dan worden het wel heel kleine rondjes rondom huis!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ja, dan zijn je tips en tops een uitkomst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s