En dan is het Carnaval…

Dat zou het moeten zijn, maar dit jaar is alles anders en moeten wij het Belangrijkste feest van alle onbelangrijke dingen gaan missen. Natuurlijk gaat het niet helemaal aan ons voorbij, en worden er in Oss en in alle steden en dorpen waar Carnaval gevierd wordt, allerlei initiatieven verzonnen om het een beetje draaglijk voor ons te maken. Het is een kleine pleister op een hele grote wonde.

Want als Carnaval in oe hart zit, zit ut ôk in oewe ziel. Gé mist de mensen om oe hin… Ge wilt samen een pilske of een lekker sapke drinken. Un bietje ouw betten en schik moaken. En ik wil met mun Dweilkapelleke ‘De Derde Helft’ gôan bloazen, en de noten ut heelal in bloazen. Mijn Carnavals hart doet pijn… want ge wilt mé zun allen het Osse volkslied zingen…

Vanmiddag ging de bel… en ik dacht “daar heb je postnl met een pakketje van Mr. Hop.” Ik had speciaal voor deze Carnavalsdagen wat lekkers (biertjes) besteld. Mijn gedachte was, om mij stilletjes terug te trekken en in een huukske te gaan zitten kniezen. Met een lekker bierke er bé om toch nog een bietje genot te hebben dees daag.

Alleen was het geen postnl… maar stond vriend Piet van de Borrelgasten aan de deur. Hij kwam een kadootje brengen, een zogeheten Carnaval overlevingspakket. Dan snapte toch wel da ik men vrienden mis. Een pakket om de boel te versieren… met serpetines, met ballonnen, voor ieder een Bifi, een flesje Schrobbeler en voor mijn Lief een flesje water.. Prachtig toch… En dan zit er ook nog eens een USB stick bij met muziek die wij, De Borrelgasten mooi vinden….. @Bedankt Ellen & Piet💝

Jullie snappen het al… Carnaval wordt dit jaar wat anders gevierd. Het Osse Motto van dit jaar is Vierus anders Carnaval, en ut clubke ‘Memmekaar’ hebben doar een mooi liedje op gemakt!!

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geweldige foto’s van jullie. Heb naar het volkslied geluisterd .. dan kom je wel in de stemming.
  Heel erg gelachen “in een huukske te gaan zitten kniezen”… heel veel sterkte de aankomende dagen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het gaat goed komen met ons… wij slaan ons er wel door. Als ik het Osse volkslied hoor wordt ik altijd weer emotioneel. Maar nu met een speciaal biertje in mijn hand en even later een Schrobbeler, sta ik wat sterker in mijn schoenen😊😊 Het komt goed Neeltje, bedankt voor je medeleven💝

   Like

 2. AnneMarie schreef:

  Oh wat leuk die borrelvriend met zijn pakketje. Hi hi grappige foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik miste mijn Borrelvrienden al, en dan staat er ineens een borrelvriend Piet aan de deur met dat overlevingspakket. Het is voorbestemd!!

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Boffen zulke vrienden. Het blijft nog steeds afzien.

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat reuze jammer ja, maar wat leuk, dat er toch wel wat gedaan wordt. Wie weet hoe speciaal deze Carnaval wordt!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Jammer 😥😥 Het zal wel speciaal zijn, maar ik denk niet dat ik er van ga houden!!

   Like

 4. • Carnaval is altijd leuk. Meestal gaan we er naar die. Maar het mooiste hier in België is nog steeds de Aalstet carnaval.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   ‘Volgens mij heb ik een keer muziek moeten maken in de optocht van Aalst, maar dat is zeker dertig jaar geleden.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s