Belevenissen van Kreun en Steun…(9)

Ons Rianne… Zo zeggen wij dat in Brabant, Ons mam, ons pap, ons vrouw… Ons ons ons, en Ons Rianne dus. (zo zie je maar, een lang verhaal en nog niets gezegd) Maar Ons Rianne viert vandaag haar geboortedag… op 8-8 en gaat dit ‘Belevenissen’ Blog Live om 08:08 uur. Hoe mooi wil je het hebben😁😍

‘Kreun’ … ik blijf mij verbazen over  ons Rianne w’an doos is het toch. Wat is er nu weer ‘Steun’. Nou ik weet niet of je het meegekregen hebt, dat ze het altijd over haar Meindl’s heeft als zij het over haar wandelschoenen heeft.

Zo ging zij speciaal naar Schoenmakerij Paul den Ouden in Veenendaal. Hakken waren versleten en deze schoenmaker maakt reclame dat zij verzolen met originele meindl zolen en hakken. Dus zij naar Veenendaal voor nieuwe hakken, en verder nergens over gepraat. En ze werden weer netjes per post thuisgestuurd.

Dat paar hakken is inmiddels ook al weer versleten, maar waarom naar Veenendaal als er in Heesch ook een hele goeie Shoeshiners Schoenmakerij zit op nog geen 3.0 km vanaf Rianne.

En je houd het niet voor mogelijk ‘Kreun’… blijkt, dat zij al een dik jaar op schoenen van het merk Hanwag’s  loopt. Niks geen meindl’s…. HAHAHA… echt🤔 Nee toch

Nee, zeg maar niets meer…

Oh ja, dit willen wij ook nog even gezegd hebben, anders wordt het weer vergeten. Rianne ligt wat achter op schema om 1000 km per jaar te wandelen. Nu lijkt dat voor een leek misschien veel, maar maar doorgewinterde wandelaars als bijvoorbeeld Riannes vriendin Tilly, is dit maar peanuts. Die loopt met gemak het dubbele aantal.

Rianne gaat het wel halen hoor, maar ze mankeert nog wel eens wat. Hoezo… Wat nu weer Steun? Vertel is, want ik ben het effe kwijt…

Nou Kreun, ik zal het je vertellen. Het begon met die Frosen Shoulder, de val van de ladder, lek gestoken door muggen, en nu weer de knie. Alleen al door die val van de ladder, stond ze 6 weken buitenspel.

Maar als wij nu drie weken verder zijn mogen wij met ons drietjes er toch weer 350 km bij op tellen en gaan wij toch richting dat magisch getal van 1000 km.

Maar nu vragen wij ‘Kreun en Steun’… of Jullie allemaal willen duimen voor Rianne.

Want net de week voordat ze op stap gaat, heeft zij toch wel erg veel last van die op spelende knie. Vervelend natuurlijk maar ze gaat het toch proberen. Knieband gaat mee, alsmede van dat menthol-achtig stinkgoedje wat ze op haar knie smeert, en een lading ibuprofen… en eventueel koelen als dat nodig mocht zijn.

En daarvoor gebruikt zij haar Cobber Koelsjaal… Dat deed zij ook toen ze naar Santiago de Compostella wandelde. Toen had Jij ‘Kreun’ toch last van de Enkel… Dus Cobber er omheen gedaan en koelen maar, en dat gaf verlichting!!

Waar ‘Kreun en ik’ (Steun) heel blij mee zijn, zijn natuurlijk al die andere vriendjes die samen met ons het Marskramerpad gaan wandelen. De ‘Hanwaggetjes’ van Tilly zijn er de eerste twee weken bij. En in de derde week gaan ook de spiksplinternieuwe ‘Lowatjes’ van Natalie een dagje met ons mee.

Die steun kunnen wij wel gebruiken, en wie weet wie er nog meer mee gaan. Want dat mag hé… Je mag gewoon een dagje aansluiten. ‘Kreun en ik’ hebben het er niet met Rianne over gehad, maar zo goed kennen wij elkaar toch wel dat zij dit goed vind. Jullie geven maar een gil!!

Wat wij ook leuk zouden vinden is, als onze grote vriend ‘Paio’ met ons mee zou gaan. Want met die conditie van haar zit het wel goed. Wij voetballen altijd met elkaar en is zij niet te stoppen, terwijl ‘Kreun en ik’ dan allang op apegapen liggen.

Maar ja… als Paio mee gaat moeten haar baasjes ook mee. Op zich niet zo’n probleem…. maar als je die drie dames naast elkaar zet, dan snap je het wel. Rianne met haar lange stelten en die andere dames net zo’n korte pootjes als Paio. Gaat het niet worden denken wij. Jammer!!

Maar genoeg gekletst… ‘Kreun en Steun’ gaan zich met Rianne met een klein feestjes mentaal voorbereiden, en dan gaan wij met Tilly, Natalie, Hanwaggetjes en Lowatjes er van genieten.

Als het Rianne lukt om zoals dat heet een week radio stilte te houden, horen Jullie volgende week hoe de eerste week is verlopen.

Houdoe en tot volgende week!!

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ine en Adriaan schreef:

  Proficiat Rianne een fijne dag samen
  Liefs van ons

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank jullie wel Ine!!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Dat wordt vast een fantastische wandeling. Ik ga jullie volgen. Enne … een fijne verjaardag vandaag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ellen😘

   Like

 3. Jolanda schreef:

  Eerst genieten van je verjaardag vandaag en morgen lekker op stap.
  Al weet ik hoe zo een dag before voelt.🤯 als je eerst maar op pad bent.
  Ik kan je magnesiumolie van harte aanbevelen heb er echt baat bij gehad de afgelopen week.
  Lees er maar eens over😉

  Ik ga je volgen….🥾🥾 have fun

  Geliked door 1 persoon

 4. Astrid schreef:

  Gefeliciteerd!! Aangezien het vakantie is, heb ik weer eens de tijd genomen om te lezen 🤓😎

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er is altijd wat te lezen!!

   Like

 5. Hermieneke schreef:

  Fijn verjaardag en ik hoop dat de knie het goed houdt! Wandel-ze in elk geval, ik ben benieuwd naar de verslagen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel. Komt goed hoor met die knie, doen maar rustig aan!!

   Like

 6. Proficiat en succes met wandelen!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Jeanne!

   Like

  2. Rikit schreef:

   Dank je wel!!

   Geliked door 1 persoon

 7. Neeltje schreef:

  Van harte! En succes met de wandeling!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s