Rode wijn…

Al een paar weken ben ik de dranken kast, en dan met name het wijnrek aan het opruimen. Waarschijnlijk ken je dit probleem wel, zeker als je omgeving weet dat je wel van een wijntje houd. Dan krijg je met verjaardagen of jubileum meestal wel een fles wijn… Wat zullen wij voor Rianne kopen? Ach een flesje wijn is altijd goed… Die hebben wij nog wel liggen in de kelderkast, leuke verpakking erom en voila een cadeautje.

Idee zoals ik het zou willen verwezenlijken

En zo geschiedde… Eigenlijk moet je die flessen wijn meteen aanspreken. Gebeurd dat niet dan vervuild het je wijnrek, en liggen er verschillende soorten eenlingen. Krijg Je visite, kun je deze niet aanspreken want een fles blijkt zelden genoeg. Dus pak je de wijn waar je er meerdere van in het wijnrek hebt liggen of dozen van hebt staan.

Dus om dit op te lossen, ben ik alle eenlingen nu aan het opruimen. Dat wil zeggen dat ik er elke week een soldaat maak. Tot nu toe bevielen ze heel goed en zijn ze met goede smaak gekocht. Eigenlijk had ik verwacht hier dik onder het stof een fles legendarische fles van Chinese makelij tegen te komen.

Stilte voor de Storm

Dat brengt mij bij een leuke anekdote uit het verleden… Van 1996 tot 2009 was ik lid van ‘Net d’r Neffe’, vriendenclub en dweilkapel. En als wij een optreden hadden gehad werd er samen gegeten. Meestal werd er een rijsttafel besteld bij de Chinees, en als cadeau zat daar meestal een fles Chinese wijn bij. Niemand van ons vertrouwde dat want wij kenden natuurlijk wel de Franse wijnen, maar in die tijd vertrouwden wij de Chinezen niet, en zeker niet hun wijnen.

Dus bleef die Chinese wijn onaangeroerd, en kwam die weer voor de dag als er iemand jarig was. Het werd op die manier een doorgeef cadeau. Niemand van ons waagde zich eraan om die fles soldaat te maken. In de loop der jaren kwamen er op die manier nog wat flessen bij, die telkens weer voor de dag kwamen als er wat te vieren was. Hilariteit alom natuurlijk…

Daarom had ik gedacht er na al die tijd nog eentje te vinden in mijn wijnrek maar helaas. Maar eens informeren of er nog eentje te vinden is in de Prijzenkast van Net d’r Neffe

Vanavond ben ik begonnen aan mijn laatste eenling die eindelijk bevrijd wordt van zijn kurk. Eindelijk vrij en bereid om alle smaken los te laten…

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Die kast onder de trap is een lumineus idee. Op de Chinese rice wine heb ik even gegoogeld en moest toen wel lachen … ik had hem in de keuken gebruikt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Eens kijken of ik een timmerman kan vinden die dat voor mij kan verwezenlijken. Met de wijsheid van nu zou ik de wijn waarschijnlijk ook gebruikt hebben in de keuken. 😬

   Geliked door 1 persoon

 2. schrijfsels schreef:

  We drinken iets van 1 fles wijn per 2 maanden ….

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is niet zo dat ik elke week een fles drink hoor🤔 Nu mijn wijnrek weer in orde is zal het wel weer normaliseren😏

   Like

 3. Handige en mooie kast zo. Ik lust zo af en toe wel een wijntje, maar ik ben geen kenner, dus zo’n kast is aan mij niet besteed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er is al een kast onder de trap met een dichte deur. Maar een mooi glazen deur is natuurlijk veel mooier. Het dwingt mij ook om het opgeruimd te houden😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s