Het Nieuwe Normaal…

Een week of wat geleden was ik op zoek naar een loodgieter. Ik had een kraan die vervangen moest worden ,en de vlotter in het water closet bleef hangen, waardoor de wc maar heel langzaam vol liep. Niet erg handig als er na Jou nog iemand naar het toilet moet. Naar wat ik er over gelezen had moest die vervangen worden.

Voor zo’n klus bel je een loodgieter als je niet over een handige Harry beschikt in je directe omgeving. Dus bel ik een gerenommeerd bedrijf hier in de Gemeente Oss, of ze voor mij deze klus willen doen. Maar ik wordt al snel in de rede gevallen dat ze het erg druk hebben, en absoluut geen tijd. Misschien vonden ze het wel een te kleine klus…

De kraan had het meeste haast, daar konden wij niet te lang mee wachten. Dus ging ik googleloeren, naar een bedrijf die deze klus kon klaren. En ik vond er een die landelijk opereerden en die meteen voor mij klaar stonden. Althans als ik moest geloven wat zij verkondigden op hun website. Dus belde ik naar deze firma, en kreeg een aardige mevrouw aan de lijn.

Ik legde uit wat er moest gebeuren, waarna ze vroeg of er haast bij was. Ik zei… “als ik volgende week de was maar kan doen.” Wij maakten een afspraak voor… De betreffende dag kwam er een busje voorrijden van de Spoedloodgieter ATF uit Poeldijk, met twee alleraardigste monteurs die in deze regio hun werkterrein hadden. Ze kwamen gelukkig gereden van een klus uit Den Bosch, en de ‘Voorrijkosten € 65,-‘ .

Ze waren heel vakkundig en waren op twee plekken tegelijkertijd aan het werk. Het Materiaal ‘€ 97,-‘ hadden ze zelf bij. Na een half uur werken waren ze klaar Arbeidsloon €176,-.’ Jullie begrijpen het al, aan het eind verschoot ik mij kapot toen er afgerekend moest worden en de btw er nog bij kwam.

Het was snel en vakkundig gebeurd dat moet ik zeggen, en ik kon binnen een week de was weer doen. En ook belangrijk… nadat ik naar het toilet was geweest, hoefde men alleen maar een verfrissingsspray te gebruiken en kon men weer gewoon op tijd doorspoelen. Dat is ook wel wat waard…

Natuurlijk ben ik verder gaan vragen en hoorden toen van vrienden, die een kraan moesten laten vervangen, dat ze €300,- moesten betalen voor het vervangen van een keukenkraan. Ik vind het niet normaal zo’n prijs… terwijl dit “Het Nieuwe Normaal” schijnt te zijn.

Je zou haast een volwassene, cursus Installatie Techniek gaan doen aan het ROC. Vier jaar in de schoolbanken maar dan ben ik wel afgestudeerd en kan ik mijn eigen Loodgieter boontjes gaan doppen. En als ik zin heb om nog te gaan werken kan ik overal aan de slag… Dus als je over vier jaar een loodgietster nodig hebt, weten Jullie mij beslist te vinden.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Jouw verhaal was 6 jaar geleden één van de redenen om mijn 100 jaar oude huis te verkopen. Binnen een paar maanden ná Will zijn overlijden had ik al een kapitaal uitgegeven aan klussen die Will normaal zelf deed en waar ik nu iemand voor moest laten komen. Uiteraard had ik liever mijn koophuis gehouden maar doordat soort dingen … zeker in een heel oud huis … werd het mij te duur. Dat was ook één van de redenen om voor een huurhuis te gaan. Een huurhuis waar ik in de huur extra betaal voor een klein potje waaruit kleine dingen door de huurbaas betaald worden … bijv. vervangen leertje kraan, een vlotter die het niet lekker doet óf zoals afgelopen week vlak voor kerst een schakelaar die lam raakt waardoor ik geen eetkamerverlichting meer had en op het nippertje vrijdagmiddag nog gerepareerd werd.
  Maar ja .. je hebt wel een heerlijk eigen huis met een lekker ruikend toilet.

  Like

  1. Rikit schreef:

   En dat is toch wel wat waard😉. Maar je hebt groot gelijk als je nu zo’n potje hebt waar je kleine klussen uit kan laten doen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  Jeetje zeg, de prijzen rijzen de pan uit. Wat ben ik blij dat ik een handige Harry heb!
  En zo’n cursus lijkt me dan toch wel wat, maar 4 jaar 🤔🙄

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik ga echt geen vier jaar zitten zwoegen Ria nu ik met pensioen ben. Maar nu weet ik in ieder geval waar ik een handige Harry kan vinden😉

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Als je het snel zegt valt het mee, gewoon nooit meer over hebben. 😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat lijkt mij het beste!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s