Kom van die bank…

on

Dit staat er zondag in de krant!!

We kunnen in deze barre tijden onder een dekentje op de bank gaan liggen, maar juist nu is het de kunst de moed erin te houden. In de woorden van geluksdeskundigen: geef jezelf een schop onder de kont en ga iets dóén.

En ze hebben gelijk want de laatste weken lukt het mij maar moeilijk om van die bank af te komen. Het feit dat het sportcentrum gedwongen dicht moet blijven, zorgt daar voor. Anders ben ik sowieso 3 x in de week daar te vinden, en dat geeft mij de extra energie wat mij nu ontbeerd.

Het is oudjaar en 15 graden, het is nieuwjaar en 14 graden, het is 2 januari zonnetje schijnt en het is 13 graden… en ik zit onder een dekentje op de bank. Waarom ga je niet wandelen wordt er geopperd, maar nee ik heb in mijn hoofd dat ik komende dinsdag ga wandelen. Voorspelling op dinsdag regen en 9 graden.

Het is zondag en zittend onder mijn wollen Alf dekentje kom ik mijn zondag wel door. Op schoot mijn laptop waar ik standaard ‘Rianne Blogt’ en de ‘Komoot’ pagina open heb staan. Met het tijdschrift ‘Jacobusstaf’ en een puzzelboek in de nabijheid hoef ik eigenlijk niet van die bank af te komen.

De laatste wat hard geworden oliebollen staan op de salontafel, waarvan ik denk die gaan de maandag niet meer halen anders worden het keiharde stuiterballen. Ik vind ze nog steeds lekker!!

Zijdelings kijk ik met mijn Lief mee naar ‘Wie is de Mol’ maar val daarbij in slaap, en wat ik dan altijd doe is de drop pot op laten draven. Dat zorgt er voor dat ik wakker blijf door regelmatig een dropje in mijn mond te steken. Om een beetje in de anijs smaak te blijven ga ik op zoek naar een fles Pernod, die ik nog ergens in de drankkast moet hebben staan.

Die is ooit halfvol mee terug gekomen van een motorvakantie in de Provence in 2005. Hij staat er nog steeds en smaken doet ie nog even goed als toen tijdens die vakantie. Toen dronk ik hem met water en ijs, maar nu vind ik hem puur erg lekker. En zo kom ik de ochtend en middag wel door, en ben ik blij dat het tijd is om te gaan koken.

De avond ziet er niet veel anders uit… Maar morgen is dat bankhangen voorbij en begin ik met frisse moed aan het nieuwe jaar. En ga ik dinsdag wandelen weer of geen weer.

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk mens … leuk blog en zo begrijpelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rikit schreef:

  Dank je wel… Je moet toch wat schrijven met je laptop op schoot!!

  Like

 3. Heel herkenbaar! Ik moet mezelf de laatste tijd ook vaak een schop onder mijn kont geven om naar buiten te gaan. Overigens lokt een fijn zonnetje me dan wel weer naar buiten.
  Als ik jou was zou ik trouwens morgen gaan wandelen en niet dinsdag!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Helaas heb ik morgen een afspraak bij de tandarts, maar heb ook liever een zonnetje om actief te worden.

   Geliked door 1 persoon

  2. schrijfsels schreef:

   Vandaag voor het eerst via zoom een sportles gevolgd, was prima te doen.

   Geliked door 2 people

 4. Ria van den Heuvel schreef:

  Wat een heerlijk verhaal, ik zou willen dat ik een beetje rust van je over kon nemen. Zelfs nu de sportschool dicht is en er geen zumba, burn-sessie of fitness is heb ik toch de neiging om die uren op te vullen. Ik word onrustig van teveel rust.
  In ieder geval wens ik je veel succes om van de bank af te komen 😁👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik wandel graag Ria maar vind het zalig om niets te doen!!😁😁

   Like

 5. Ha ha, het moet toch niet erger worden! Daar ga je spijt van krijgen, maar ik herken die verleiding wel hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Komt goed hoor. Heb al zin in dinsdag!!😊

   Like

 6. Bianca schreef:

  Heerlijk om te lezen. Vanonder mijn dekentje!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Jij ook al!!

   Like

 7. Neeltje schreef:

  Ook een beetje een mijmerblog! 😀

  Like

  1. Rikit schreef:

   Zeker als ik het nog eens terug lees en lees. 😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s