Even naar het Ganzenven en Bomenpark…

Ik wil al langer een rondje wat verder weg gaan wandelen, maar als ik dan vandaag lees Benzine nooit eerder zo duur, laat ik ook vandaag de auto in de garage. Zelfs mijn ‘Goedkoop Tanken’ App schenkt mij op deze ochtend geen vreugd. Dus plan ik op Komoot gauw een rondje van 20 kilometer hier in de bosrijke omgeving ten zuiden van Oss.

In de planning heb ik ook nog enkele wandelingen staan, waarvoor ik gebruik kan maken van het Openbaar vervoer. Maar ik wil het liefst vroeg kunnen vertrekken, maar dat is goed voor doordeweeks maar niet op zondag, want dan rijden de treinen niet zo vroeg… dus blijft het een wandeling in de buurt.

Een wat langere afstand vandaag, want ik moet natuurlijk ook wat gaan trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen, waarvan morgen de inschrijving begint. Al ben ik er van overtuigd dat ik met mijn vele wandelkilometers in de benen er niet speciaal voor op pad hoef te gaan.

Met een temperatuur van 10 graden wordt het een prachtige wandeldag. Maar als ik van huis ga zie ik dat het 1 graad is, dus muts op en wanten aan. De route gaat door het Vierwindenbos en dan richting het Ganzenven gelegen in het natuurgebied van Rondje Herperduin (Maupertuus)… Op 30 januari was ik hier ook al.

Het matige windkracht 5 windje voel ik niet in de bossen maar als het landschap wat minder beschut is, vind ik het maar guur aanvoelen. Het gaat lekker en daarom heb ik er ook een stevig tempo in. Foto’s maken doe ik ook veel minder dan anders, want van elke foto die ik maak van het Ganzenven of Bomenpark… Ik heb er waarschijnlijk meer dan tien in een dozijn van.

Ik moet ook wat nieuwe dingen uitproberen vandaag. Ik heb een nieuwe 26 liter rugtas van Deuter gekocht, en wil graag weten of hij fijn draagt. Daarnaast heb ik eindelijk mijn Uixi Plastuit eens meegenomen.

Na een paar keer oefenen weet ik nu hoe ik hem moet gebruiken, en het is een heel praktisch, degelijk en goedwerkend plastuitje! Mijn rugzak kan gewoon op de rug blijven, en ben je klaar kan hij opgeborgen worden in het opbergzakje. Waarschijnlijk koop ik er nog een tweede bij, zodat ik bij allebei mijn rugtassen er eentje bij mij heb.

Ik had ook niet anders verwacht met zulk prachtig weer, maar wat is het druk. Als ik in de verte twee menwagens zie loop ik even stevig door. Ze moeten allebei door een hek, zodoende kan ik allebei de combinaties fotograferen.

Bij het Ganzenven staat een bankje waar ik korte pauze maak. Ik heb voordat ik van huis ging mijn oude rugtas leeg gemaakt, en daarin vond ik nog een Vlugge Japie…. waarschijnlijk al jaren oud te merken aan de taaiheid van deze kruidkoek. Maar de smaak was er niet minder om. Ik vind het voor onderweg altijd een lekker tussendoortje, dus straks een nieuwe pak bij mij steken.

Toen ik van huis ging zei ik tegen mijn Lief… misschien loop ik maar een kort rondje. Ik zie het wel!! Maar het gaat zo lekker dat ik toch maar even naar huis App dat het toch de langere versie wordt. Hemelsbreed ben ik niet ver van huis, maar met knooppunt Paalgraven in de buurt, kan ik niet zomaar binnendoor naar huis.

Knooppunt Paalgraven als Middelpunt…

Om bij het Bomenpark te komen moet ik bijna 7 kilometer wandelen. Van Herperduin uit wandel ik zuidwaarts richting het natuurgebied van de Maashorst om dan westwaarts te wandelen naar de fietstunnel onder de A50. Bij het Bomenpark maak ik nog een korte pauze om dan huiswaarts te wandelen richting het herinneringsbos op het Land van Tosse.

Op het herinneringsbos staan diverse bankjes, ik maak er vaak een pauze. Ook nu al ben ik haast huis, gewoon even zitten en genieten. Het bankje waar ik wil gaan zitten is natuurlijk net bezet als ik aan kom lopen, dan maar door naar de volgende.

Komende woensdag ga ik van Boxtel naar s’Hertogenbosch wandelen. Zaterdag ga ik met Tilly verder met het Kloosterpad. Op maandag ga ik op pad met Angelique, mijn metgezel op de eerste 100 kilometer van de Camino Francés in 2019. en op de woensdag daarna wacht weer het Kloosterpad.

Er zit nog van alles in de pen… duimen maar dat het van deze mooie dagen blijven als vandaag.

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Prachtige wandeling. Fijn dat de plastuit nu zijn werk doet. Op naar de vierdaagse.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ga er voor Neeltje, ik heb vandaag ingeschreven zodat ik er niet meer onderuit kan. Eenhonderdenacht euro is toch veel geld vind ik voor vierdagen wandelen. De wandeltuit gaat voortaan standaard mee!!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Mooi dat het inschrijven is gelukt. Las dat de site er vaak uitlag. Wat een geld joh. Zit ook nog steeds te dubben over de tuit maar eigenlijk heb ik nooit een gevulde blaas onderweg.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    De site ligt er nu ook weer uit. Ik wilde nog even mijn inschrijving controleren omdat ik nog geen bevestigingsmail heb ontvangen, maar er zal wel een stormloop zijn nu. Ik moet nogal eens onderweg, en dan is de tuit een uitkomst.!

    Like

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  Mooie wandeling én verslag. Maar ook je wandelplanning ziet er uit om van te smullen!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja die omgeving kennen wij allebei. Nu ben ik er twee keer geweest in een heel korte tijd, dus tijd voor een andere omgeving. De woensdag is mijn vaste wandeldag en op het moment ook de zaterdag en de maandag🙄🙄😉

   Like

 3. picpholio schreef:

  Lijkt me een mooie wandeling en alleen al voor de kruidenkoek zou ik graag op pad gaan 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is een mooie omgeving en ik wandel er graag! Met of zonder een kruidkoek… na de makers van Snelle Jelle of vlugge Japie. Je zou er haast sneller door gaan wandelen..

   Like

 4. Neeltje schreef:

  In ganzenpas door het Ganzeven. Mooie wandeling!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je😊 het was er prima weer voor. Wel raar dat ik daar nooit ganzen zie🤔

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s