Je hebt zo van die plannen…

on

Waar soms niets van terecht komt. Zo heb ik afgelopen donderdag op mijn Komoot routeplanner (Zie Komoot Review) …een wandeling zitten maken. Een wandeling bedoelt voor de zondagmorgen en die mij terug moest brengen naar, en langs plekken uit mijn jeugd. Heel veel is er jammer genoeg afgebroken, maar sommige markante gebouwen waar ik vroeger speelde staan er nog steeds.

Maar nu is het zondagochtend en ik ben het huis niet uit te krijgen. Ik sta op kijk even uit het slaapkamerraam, en zie dat de ramen van de auto’s stevig zijn dicht gevroren. Het is dus ijskoud buiten en ik besluit om lekker binnen te blijven, die wandeling komt wel een andere keer.

Ik trek mijn huispak aan, ga naar beneden en ga lekkere broodjes bakken. Het gebruikelijke ritueel op een zondag van lekker thuis blijven en niets doen, en dat is iets wat ik graag doe. Het kabinet wil graag dat we de thermostaat op 19 graden zetten, en dat is overdag geen probleem. Want die staat nog steeds op de fabrieksinstellingen, en overdag staat hij op 15 graden. Gelukkig wordt het bij ons overdag nooit kouder dan een graad of 19.

Ik zit altijd in een hoek van onze tweezitter, en graaf mij in… links een kussen, rechts in mijn lende een kussentje, rechts van mij een opgerold dekentje en over mijn benen het welbekende Alf-dekentje. Ik noem deze zit plek mijn holletje.

Op mijn schoot heb ik mijn laptop, en als ik nu naar rechts kijk wat ik allemaal bij mij in de nabijheid heb liggen… Klaar voor gebruik twee tijdschriften en een catalogus, een groot puzzeltijd boek met 500 Zweedse puzzels, mijn e-reader en natuurlijk mijn smartphone. Ik heb mij ingegraven en kom niet meer van de bank vandaag…

Fijne zondag allemaal…

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geniet er lekker van.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Net heerlijk gekookt voor ons tweetjes, en nu begin ik aan een goed boek. Komt goed😍

   Like

   1. Neeltje schreef:

    👍👍

    Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Zondag…rustdag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Heerlijk zo’n zondag. Net heerlijk languit twee uurtjes geslapen. 😍Ik zal het wel nodig hebben denk ik.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Goed dat je daar naar luisterde.

    Geliked door 1 persoon

 3. Sabine Verburg schreef:

  Nou dat is genieten
  Hier schijnt al de hele dag de zon al was het vanochtend maar 1 graad
  Maar met weinig wind en dat zonnetje was het toch een aangename ochtendwandeling met Monty
  Maar zo een zondag lekker op de bank is toch ook niet te versmaden

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik geniet er van, al lijkt mij een wandeling toch ook wel fijn. Nu heb ik toch een schuldgevoel dat ik thuis ben gebleven. 😏 Maar dat is maar even😊

   Geliked door 1 persoon

 4. picpholio schreef:

  Leuke wetenswaardigheid over de “geboorte” van de margarine 🙂
  Een zondag lekker languit op de bank terwijl het buiten vriest…. lijkt me een strak plan hoor.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rikit schreef:

  Er komen nog genoeg dagen om te wandelen. Dat moet wel want er zit/staat nog heel wat in de pen/planning.😊
  De huizen van Jurgens / en van den Berg staan in de omgeving waar ik geboren ben. Prachtige huizen met tuinen als parken.

  Like

 6. Ria van den Heuvel schreef:

  Dit kwam mij zo bekend voor, zeker na 2 avonden aan de borrel. Ik ben per slot van rekening geen 18 meer. Maar vanmiddag begon het te kriebelen en dus toch maar een wandeling gemaakt….. zucht.
  Jij bent dus slimmer geweest👍👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik weet niet of het slimmer was, maar ik heb er wel van genoten. Met een klein schuldgevoel omdat ik mij een watje voelde😉. Jij hebt in ieder geval een mooie wandeling gemaakt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s