Stroopwafel…

Dat was het nog geeneens… want het was zo’n klein wafeltje aangeboden bij een kop koffie. Een stroopwafeltje waarvan ik vermoed dat de houdbaarheidsdatum al lang verstreken was. En het was nog niet eens een door mijzelf bestelde koffie, maar hij keek mij zo lekker aan dat een vriendin aan mij vroeg of ik hem wilde hebben…

Had ik dat nu maar niet gedaan… want na een hap voelde ik wat raars in mijn mond, en spuugde ik een in twee stukken afgebroken tand/kies of vulling in mijn hand. Met als gevolg een groot gapend gat die gelukkig niet zoals in onderstaande foto in het zicht zat.

Die je overigens heel gemakkelijk kunt vervangen door een tijdelijke variant, oftewel Tijdelijke Tand… als ik het zo mag geloven. Ga ik echt niet doen hoor, ik ben niet zo’n doe-het-zelver!!

Omdat het carnaval was toch maar maar gewacht tot de feestelijkheden voorbij waren, en toen gebeld voor een afspraak, die later nog een keer verzet moest worden omdat er nog overgebleven naweeën waren van de Carnaval.

Maar vandaag was het zo ver en kon ik voor een eerste check naar mijn tandarts. Ik had zelf al gekeken hoe de vork in de steel zat, en was tot de conclusie gekomen dat er niets te repareren valt, en er niets anders rest dan trekken. En dat is ook wat de tandarts mij vertelde. Het gapende gat kan niet meer opgevuld worden, en zit niet voldoende materiaal om een kroon te kunnen plaatsen. Dus rest er niets anders dan de kies te laten trekken… Zei ik toch!!

Nadat er een foto gemaakt is… weet zij ook te vertellen dat er geen ontsteking zit en er ook geen zenuw meer zit. Dus is er een afspraak gemaakt, maar pas nadat ik het Krijtlandpad heb gelopen. De tandarts verteld mij dat het zeker drie maanden duurt voordat het goed genezen is, en ik daarna kan beslissen wat ik er mee wil doen.

Zo zou ik een brug kunnen laten plaatsen… maar dat is mij een brug te ver. Ik denk dat ik het zo maar laat, zo’n grote mond heb ik nu ook niet dat je het gat ziet zitten.

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ohhh wat heb ik zitten lachen .. niet om die tand/kies … dat is jammer maar om jouw verhaaltrant. Ik zag het voor me. Mij is het ooit overkomen ’s avonds in een cafeetje. Alleen was het toen de voortand die in tweeën brak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik probeer er altijd iets smeuigs van te maken en er is niet van gelogen😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Dat geloof ik graag.

    Geliked door 1 persoon

  2. Rikit schreef:

   Voortand is erger!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Erger … ik zit nu met een plaatje. Het ergste was dat ik me dood schaamde en dat iedereen het direct zag … hadden we toen de mondkapjes maar gehad.😀😀 Maar mijn lieve vriendinnen die er bij waren, lagen in een deuk.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Ik zou mij ook doodschamen hoor😳😳

    Like

   3. Neeltje schreef:

    😁😁

    Like

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  Oh nee hè jij maakt het toch ook allemaal mee. Sorry, maar ik heb smakelijk zitten lachen en dat allemaal om een stroopwafeltje🤣🤣.
  Ik maak het 2 weken geleden mee met een gezond granenkoekje (coronakilo’s wiens er niet af). Van voortand breekt vulling af, dus zo gezond was dat koekje niet en ik heb het nog doorgeslikt ook!!
  Dus, lieve Rianne, ik leef met je mee 😂. En ook met Neeltje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rikit schreef:

  En ze zijn toch zo lekker die stroopwafeltjes😋 Maar het blijft uitkijken, een ongelukje zit in een klein hoekje, dat heb Jij dus ook meegemaakt. En het kost meteen een hoop geld!!

  Like

 4. Ik loop ook al een maand of vier met zo’n gat. Je ziet er gelukkig niks van en het went. Het voorstel van de tandarts is een een dubbele brug, kosten €4000,- Daar slaap ik graag een nachtje over.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Een fiks bedrag, daar zou ik een paar nachtjes over moet slapen🙄🤔

   Like

 5. oei, dat stroopwafeltje toch

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Voortaan eerst maar soppen in koffie of thee!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s