Krijtlandpad Dag Nul…

De komende vijf dagen ga ik samen met Natalie het Krijtlandpad wandelen, een rondreis door het uiterste zuiden van ons land. Wij doen onze wandelschoenen aan en hangen onze rugzak om. Wij zijn er klaar voor en hebben onze trainingskilometers er op zitten.

Voor dat het zo ver is moet ik vanmorgen er nog even zijn voor mijn stagiaires. Niet dat ik er zin in heb, maar sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren en dit is er een van. Om 11:00 uur ben ik al weer thuis voor de koffie met Kitty.

Daarna nog wat relaxen en mijn tassen inpakken… Normaal ga ik bij een meerdaagse wandeltocht altijd met een 35 liter backpack op pad. Hier zit dan mijn hele hebben en houden in, en daar zal ik het mee moeten doen.

Maar nu gaat er veel meer mee, zoals een klein koffertje, een 25 liter dag rugzak, mijn laptop, een boodschappentas met… een doos wijn, chips, kaasjes en ik heb gisteravond nog acht empanadas gevuld met pittig gehakt gebakken, om mee te nemen. Pfff, waarschijnlijk ben ik beslist nog wel wat vergeten. Maar in Limburg hebben ze gelukkig ook winkels voor het geval dat wij iets tekort mochten komen.

Natalie haalt mij rond 17:00 uur op, zij heeft nog moeten werken vandaag. Zij rijd ook nog even langs de Subway voor een broodje… en dan kunnen wij op weg naar het Limburgse Aalbeek, 137 kilometer verderop volgens de navigatie Miep.

De reis verliep voorspoedig, ook al gaf de route informatie aan dat het door een ongeluk op de A2, het 38 minuten langer ging duren. Maar voordat wij daar waren was de file al opgelost.

Rond half zeven zijn wij bij ‘De Wandelgids’ en maken wij kennis met onze gastheer Peter die ons rond leid in het appartement.

Hier verblijven wij vijf nachten, en van hieruit vertrekken wij iedere dag voor een etappe van het Krijtlandpad.

Na de rondleiding gaan wij ons eerst even installeren. Daarna is het tijd voor koffie, subway broodjes en de zelf gebakken empanadas. Het nespresso apparaat zorgt voor waterige koffie, iets is er niet goed… maar wat dat weten wij ook niet. Dat vragen wij morgenvroeg wel aan Peter.

Maar niet getreurd want wij kunnen ook nog filterkoffie zetten. En dan is het tijd om aan dit Blog te beginnen. Het is heerlijk toeven hier nadat ik de pellet kachel heb aan gemaakt.

Straks nog een heerlijk wijntje en gaan wij richting Dag 1 van Het Krijtlandpad.

Tot morgen….

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Het ziet er allemaal geweldig uit. Wat valt er nog te missen. 😄😄😄 Heel veel plezier, geniet van het wandelen … jullie hebben prachtig weer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  Geweldig is het om alvast te genieten van alles wat er komen gaat. Daar zullen beslist heel veel grappige en mooie dingen tussen zitten, jou kennende😁😉. Doe voorzichtig met Kreun en Steun 🥾🥾
  Die empanadas zien er heeeerlijk uit en het wijntje voor vanavond klinkt ook goed.
  Veel wandelplezier allebei!

  Geliked door 1 persoon

 3. picpholio schreef:

  Geniet van het wandelen en hopelijk zit het weer ook mee. We lezen het verslag van het verdere verkoop wel via dit blog. Succes !!

  Geliked door 1 persoon

 4. Veel plezier op deze prachtige tocht. Ik liep hem al twee keer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jolanda schreef:

  Heel veel succes en plezier de aankonende dagen.Ik hang aan je lippen (nouja aan je pen,ohnee je laptop)

  Geliked door 1 persoon

 6. schrijfsels schreef:

  Veel wandelplezier!
  In Aalbeek ligt mijn favo tuinplantencentrumpje: Roger Bastin.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s