Stadswandeling Den Bosch…

on

Op een woensdag die totaal niet lijkt op de dag van vandaag, staat er een Stadswandeling op het programma.

Een stadswandeling met vriendin en Blogster Neeltje, die al in de planning staat sinds oktober 2021. Natuurlijk hoop je op prachtig zonnig weer met een lekker temperatuurtje, en in aanloop naar deze wandeling was het dat ook… En dan is het “Wat doe Jij aan met deze wandeling?”

Voor een wandeling door de natuur draag je wandelkleding, maar bij een stadswandeling van 5,5 km door Den Bosch denk ik eerder aan een zomers wandel flaneerjurkje en draag daaronder sneakers. Het is immers een stadswandeling en dan is wandelen maar bijzaak.

Ik wil immers ook kunnen flaneren en op een terrasje van een lekker glas wijn genieten. Ik zag het al helemaal voor mij. Maar terwijl de week vorderde en de regenton het thuis niet kon bijhouden, vervaagde dat beeld van flaneren door Den Bosch, en zag ik mij als een Quasimodo door de stad wandelen gehuld in wandelkleding met de poncho over mijn rugtas.

Voor D-day woensdag was de voorspelling een grijs wolkje, een zonnetje en een paar druppels. Met andere woorden “het kan alle kanten op.” En dat deed het ook, want Neeltje stapte nog met zonnig weer op de trein in Arnhem en dat was dan meteen ook het laatste zonnestraaltje van deze dag.

In Den Bosch aangekomen was het al een aardig grijze dag geworden, maar de temperatuur was niet verkeerd, en daarom stapte ik als een van de weinige passagiers zomers gekleed uit de trein.

Ook Neeltje die ik pas in Den Bosch op het perron zou ontmoeten, vond mijn zomerse kleding erg voorbarig. Zij dacht beslist… “Rianne heeft de zomer in haar bol.”

De Stadswandeling van deze woensdag komt van de app “Walk the city” die Neeltje gebruikt voor haar Stadswandelingen en waar je €1,99 per wandeling voor betaald. Ik heb hem als echte Den Bosch-kenner (volgens Neeltje dan) bewerkt op Komoot. Je loopt dan niet constant op een A4tje te kijken, en wordt je zo langs de mooiste plekjes gedirigeerd.

Althans… dat was onze gedachte. Lekker makkelijk dus…

Onze wandeling begint bij het NS station en vanaf daar wandelen wij naar de Drakenfontein uit het jaar1903, die oorspronkelijk een drinkfontein had moeten worden, maar die functie nooit heeft vervuld.

Als wij de Drakenfontein gepasseerd zijn, worden wij al meteen geattendeerd op de bekende Bossche Bol van Jan de Groot. Het is nog vroeg in de ochtend maar binnen zit het al vol, en ook buiten staat een lange rij mensen te wachten.

Neeltje en ik gaan hier aan voorbij want onze Bossche Bol willen wij nemen, als wij een uurtje of wat gewandeld hebben. Overal in Den Bosch worden ze aangeprijsd, dus hoeven wij ons geen zorgen te maken dat ze zo meteen op zijn.

De wandeling is nog maar net een feit, als de tekst in de app al niet meer klopt met de wandeling op Komoot. Neeltje verteld in haar Blog dat wij teveel kleppen, en vergeten goed te luisteren, en laten daarom al snel de app voor wat het is.

Lees vanaf hier het heel gedetailleerde verslag van Neeltje die er het Blog Happen en Stappen over geschreven heeft.

Het was een wandeling waar ik op en top van genoten heb. Wandelen door de oude binnenstad, Genieten van een Bossche Bol op een terrasje in de regen. Een rondvaart in stromende regen over de Binnendieze. En tot slot een heerlijke tosti en een glas rode wijn.

Vergeet niet naar Neeltjes Blog te gaan voor het volledige verslag!!

Ik plaats nog wat foto’s die ik in de leuke oude straatjes maakte, waar je nog de sfeer uit vroeger tijden kon proeven, maar waar ook ruimte is voor hedendaagse kunst.

Hieronder een klein beeldverslag van onze rondvaart.

.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt en wat was de wandeling leuk … de hele dag trouwens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik wilde het toch nog plaatsen, al is het al weer een hele tijd geleden. Ja wij hebben echt genoten😀

   Geliked door 1 persoon

  2. henico1958 schreef:

   Natuurlijk is het weer onvoorspelbaar..
   Maar jullie hebben het leuk gehad.. dat is toch ook fijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Ja dit was echt een hele fijne wandeling. Weer of geen weer… Het maakt ons niet uit😊

    Like

  3. Ria van den Heuvel schreef:

   Het blijft leuk lezen Rianne👍. Je kunt er nog altijd je beroep van maken. Of een boekwerk maken van je wandelverslagen 😁😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Ofschoon ik op het moment weinig inspiratie heb, is het mij toch weer gelukt om er iets moois van te maken Ria. En als Jullie genieten… geniet ik ook😀😀

    Like

 2. picpholio schreef:

  Een super gezellige stad waar ik ook erg van genoten heb. Aangeschoven in de rij voor de “bollen” hoorde er natuurlijk ook bij 🙂 Mooie foo’s trouwens die veel herinneringen terugbrengen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Alleen vóór die “bollen” zou je al gaan😀😀

   Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Ik dacht ook al een tijdje geleden … net 2 weken … het valt dus nog mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Neeltje schreef:

  Neelje haar blog is ook al zo leuk. Het jouwe ook. En Den Bosch is prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😀 Den Bosch blijft het Hart van Brabant en blijft trekken.

   Geliked door 1 persoon

 5. marleen van Dijk schreef:

  Superleuk verslag weer!
  Kan ik je ook volgeen op komoot?

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja hoor dat kan. Op Komoot ben ik onder de naam Rikit te volgen😄

   Like

 6. Den Bosch is echt een geweldig leuke en mooie stad. Het varen op de Binnendieze heb ik al een aantal keer gedaan en elke keer word ik er weer blij van!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Binnenkort gaan wij ook weer terug om de andere routes te varen. Het blijft geweldig😁😁

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s