Een gewone Zaterdag…

on

Vanmorgen stond ik bijtijds op om vroeg naar de markt te kunnen. Op zaterdag vroeg naar de groentemarkt doen wij wel vaker. Parkeren is dan geen probleem, en als je vroeg bent ben je ook meteen aan de beurt. Als ik beneden kom zet ik met deze warmte de deur naar het balkon meteen open. Even lekker de wind door het huis laten waaien… Maar als ik dat gedaan heb valt mij iets op…

Ik voel dat het tocht, net of er ergens een raam open staat. En dat is toch raar want alles zou dicht moeten zijn. Wij ontbijten vanmorgen in de stad hebben wij besloten, en dan doen we als wij van de markt af komen. Dus even de lippen stiften, neem mijn handtas en neem de trap om nog een verdieping lager te gaan. En dan zie ik dat beneden in de hal de voordeur wagenwijd open staat.

Hoe is dat nu mogelijk? Ik ben gisterenavond om half elf nog beneden geweest, en weet zeker dat hij dicht was. Nu heb ik niet gecontroleerd of hij ook echt op slot zat, dus zal hij op een zeker moment open gesprongen zijn. Dus wel de deur dicht gegooid maar geen zetje gegeven, zodat hij echt dicht was.

Hoe lang dat ie dan echt opengestaan heeft weet ik niet, maar het wil wel zeggen dat er eerlijke mensen bij ons in de buurt wonen. Ze hadden het hele huis wel leeg kunnen halen. Een ding is zeker… Voortaan draai ik de deur op slot als ik thuis kom, en voordat ik naar bed ga nog even controleren of dat ook echt zo is.

Wij kunnen er allebei met ons verstand niet bij en laten het maar achter ons. Eerst maar naar de markt voor groente en fruit, en nu wij er toch zijn ook maar even lekkere eierkoeken halen bij Het Stoepje. Die vertellen dat er heel veel van hun normale assortiment er niet is vandaag, vanwege de grote stroomstoring in Flevoland. Maar de eierkoeken zijn er gelukkig wel…

Op de markt kijk ik ook nog of ik een rood poloshirt kan vinden, maar helaas. Ik heb morgen een optreden met de dweilkapel en kan nergens in huis mijn shirt vinden…. Zouden ze dat soms weggehaald hebben?

Daarna door naar de Hema voor een ontbijtje want die is al om 08:30 uur open. Het is de eerste keer dat wij hier naar toe gaan voor een ontbijt, en staan er versteld van hoe goedkoop dit is. 2x een grote koffie, 1x jus, 2x gekookt ei, 2x broodje omelet en 2x broodje kaas en dat voor €5,95. Wij hebben er heerlijk ontbeten. Daarna nog 4 rookworsten gekocht, en door naar de volgende winkel voor wat hobbymateriaal.

Om kwart voor voor tien zijn wij al weer thuis, pakken de boodschappen uit en besluiten om naar de wijngaard te rijden, waar ik afgelopen woensdag langs kwam met mijn wandeling. Wijngaard De Plack vond ik toen zo’n mooie plek dat ik hem graag laat zien aan mijn Lief.

Ze hebben een prachtig groot terras waar het heerlijk toeven is. In deze mooie omgeving waar het heerlijk wandelen en fietsen is, is het is echt een ontmoetingsplek voor fietsers en wandelaars, Wij kiezen een mooi schaduwrijk plekje uit, met zicht op de ingang en besluiten om hier onze lunch te gebruiken.

En zo genieten wij van een heerlijke pompoensoep waar ik graag het recept van zou hebben, en van een borrelplank met allerlei producten van eigen erf. Het Goudhaantje, een heerlijk fruitbierje met de beste druiven van Wijngaard De Plack… laat zich heerlijk smaken.

Na de lunch doen wij nog wat inkopen in de Bodega, en rijden via een toeristische route weer naar huis, en zo hebben wij al heel veel gedaan als wij om 14:00 uur weer thuis zijn.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Even schrikken van die open voordeur maar wat een gezellige dag. Zo maak je van een gewone zaterdag een dag met een gouden randje.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Je gaat aan jezelf twijfelen met die deur🤔🤔 Had ik hem dan niet dicht gedaan…

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ik snap het. Vaak is het zo’n automatische handeling waar je niet goed bij oplet.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Klopt helemaal 🙈

    Like

 2. Ria schreef:

  Het zou mij (en ik denk iedrreen) kunnen gebeuren. Dit zijn altijd van die automatische handelingen….. ik ben weleens teruggegaan omdat ik twijfelde of ik de kookplaat wel had uitgezet🤭
  Maar ik las dat de dag er niet onder geleden heeft😉
  Want ik had bijna verwacht dat je na het ontbijt én de lunch ook nog ’s avonds ergens een etentje had gepland 🤣🤣.
  Bij de Hema kreeg ik een liedje niet uit mijn hoofd: lekkere worst van de Hema, ’n vetvrij papierke d’r om…..🎶

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Voorlopig zit die worst in un zakske in dun vriezer. Nee geen etentje, wel een zak chips gekocht bij de Hema waar ik zin in had😋😋😋

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Oeps, gelukkig geen nare gevolgen. Dat kan dus ook nog. En dan zo’n leuke zaterdag. Top!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee gelukkig niemand binnen geweest. Voortaan nog beter opletten met die deur!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s