Het Droomkussen van Jose…

Ik beschik al enige tijd over een Droomkussen, wat Jose een vriendin van ons, aan mij gaf, toen ik aan het begin van mijn Transitie stond. In die tijd was ik erg onrustig, en sliep ik erg slecht. Ik vertelde dit aan Jose die toen aan hekserij deed, en volgens mij ook een echte heks is, al heb ik die bezem nog nooit bij haar in de kamer zien staan. Ze vertelde dat zij voor mij een droomkussen zou maken, wat ik onder mijn kussen moest leggen.

Daardoor zou ik wat makkelijker kunnen slapen, en meer gaan dromen. In het droomkussen zitten allerlei kruiden die je s’nachts dan inademt, en het werkt echt vind ik. Voor die gene die het ook willen uitproberen volgt hier het recept:

Maak je eigen droomkussen… Of maak er een om weg te geven.

Hiervoor heb je enige gedroogde planten nodig. Natuurlijk kun je je eigen voorkeuren voor bepaalde planten hebben en die in de daad omzetten, maar een beetje hulp schaadt niet, en daarom hier een voorbeeld, dat in de praktijk al vaak erg goed heeft gewerkt.

 • Alsem (Absint) (artemisia absynthum); trekt de goede droomgeesten aan: 20 gram
 • Kamille (matricaria reculita); geeft rust en zachte kleuren: 20 gram
 • Toorts (Koningskaars) (verbascum thapsus); roept de krachten van het universum: 10 gram
 • Duizendblad (Achillea millefolium); geeft in’t algemeen nieuwe energie: 50 gram
 • Rozenblaadjes; geven innerlijke vibraties en liefdeskracht 1 Theelepel
 • Melisse (Melissa officinalis); geeft vrede, rust en ontspanning: 100 gram

Naai van katoen of zijde een kussensloop, wanneer jij (of degene die het krijgt) gewoonlijk niet zo snel inslaapt, kies dan viooltjesblauw als kleur van de stof. Het hoeft niet groot te zijn, want hoe groter, des te meer planten heb je ook nodig. Hou het droomkussen ook dun, zodat het zonder problemen op een gewoon kussen kan liggen. De zojuist aangegeven hoeveelheden van de planten is voldoende voor een kussen van 30 x 30 centimeter.

Nadat het kussen aan drie zijden is dichtgemaakt, worden de in kleine stukjes gesneden en door elkaar gemengde plantendelen in het kussen gestopt, waarna ook de laatste zijde wordt dichtgemaakt.

Leg voordat je het droomkussen in gebruik neemt, naast je slaapplaats papier en iets om te schrijven  neer, zodat je, zodra je wakker wordt, de droom of dromen op kunt schrijven. Als je daar ook maar korte tijd mee wacht, vergeet je de droom gewoonlijk.

Er is eigenlijk geen reden om het droomkussen alleen maar ’s nachts te gebruiken. Wanneer je de tijd hebt voor korte dagdromen, dan kan het kussen je ook daarbij goede diensten bewijzen.

Je kan ook kruiden naar je eigen smaak hier voor gebruiken.

Ik kreeg van Jose een mooi rood kussen van zijde, met daar op geborduurd de naam Rianne in Runentekens…

Het is nu al weer 16 jaar geleden dat ik dit kussen kreeg, en het ruikt nog precies als op de dag dat ik hem kreeg. Meestal leg ik hem half onder het gewone kussen, zodat ik het ruik als ik op mijn zij lig…

Probeer het eens een keer, het helpt echt… want 365 dagen per jaar ligt dat kleine Rode kussentje in de nabijheid van mijn neus, en snuif ik de geuren op… en droom… en droom.

Tijdens het dromen gaat het Bloggen door… en zo komt er van alles naar boven borrelen. Een klein schrijfboekje met potlood is geen overbodige luxe, en daardoor zijn veel woordspelingen en gedachtes die ik schrijf, hier op dit kussentje geboren.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een goed idee en wat een gaaf cadeau!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben er dan ook heel blij mee😍

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Wat een geweldig idee en zeker als het ook nog helpt!! Ik heb het gekopieerd, je weet maar nooit😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat het helpt is wel zeker… anders had ik hem geen 16 jaar onder mijn kussen liggen😁

   Like

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    🤣🤣🤣 👍 en voor straks….. slaap lekker😴

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s