Een soepje maken…

on

Regelmatig staat er soep hier op tafel want de keuze is reuze. Geen kant en klaar producten, maar zelf gemaakt. Kitty is meer van het soep trekken en ik van de gebonden soepen. Vorige week heb ik nog een heerlijke Tomaten Paprika soep gemaakt, omdat ik beiden in huis had en omdat die groenten op moesten. En vanmorgen stond ik weer aan het fornuis om een heerlijk Prei Gorgonzola soepje te maken.

Gisterenavond kreeg ik dat idee toen ik samen met Mijn Lief bij De Rooij Peper… uit eten was, een restaurant waar je heerlijk Mediterraans kunt eten. Je kunt beginnen met brood en een smeerseltje, maar dat laten wij liever achterwege, omdat bij al dat smeren onze buikjes vaak al strak staan.

Daarom begonnen wij met de ‘Wissel’ soep, en dat was die van de Prei Gorgonzola. En die was me toch heerlijk dat wij tegen elkaar zeiden, “die gaan wij morgen maken want wij hebben alle ingrediënten in huis.” En zo geschiede…

Nu kan ik hier het recept wel neer zetten, maar op internet zijn er zovelen te vinden, die juist bij Jouw smaak papillen passen, dat ik dit achterwege laat. Je kijkt gewoon wat voor groenten je in huis hebt, en dan ga je aan de slag… De basis die ik gebruik is over het algemeen hetzelfde… Olijfolie, Ui, Knoflook aanfruiten… de groenten erbij en even meebakken… water en 1 bouillontablet en zachtjes laten koken tot alles gaar is. Pureren en op smaak brengen…

Het resultaat… een overheerlijk Prei Gorgonzola soep die nog vaker op tafel zal komen.

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk … je weet het zo smakelijk te vertellen dat ik bijna zelf de pan op het vuur had gezet. Iig eet smakelijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het smaakte o zo heerlijk dat ik dacht, “hier moet ik over schrijven🤩😋

   Geliked door 1 persoon

 2. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

  Klinkt verrukkelijk!!

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Lekkel hool!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Heerlijk toch een soepje. Ik probeer ook vaak wat uit, soms met goed en soms met minder goed resultaat. Maar ik hoor Hans tot nu toe niet klagen. En er is toch niks lekkerder als zelfgemaakte soep😍.
  Maar die Gorgonzola… nog niet geprobeerd!👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Goed en minder goed komt ook bij mij voor. Zeker als je kookt uit de losse hand…. een beetje van dit en een beetje van dat, dan kan het eind resultaat wel eens anders zijn. Maar aan de Prei Gorgonzola verander ik niets want dat is toch lekker😋😋😋😋

   Like

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Die ga ik beslist eens proberen . Dank je voor de tip!

    Like

   2. T. Van der Vlies-Blokker schreef:

    Net gelezen over je gorgonzola-soep. Dat nodigt uit tot het maken ervan. Ga ik vast een keer doen.
    Ben net terug van 3 weken vakantie Spanje bij mijn zus, die daar woont. Daardoor kwam de vakantie in Santa Susanna weer naar voren. Dus moest ik nog weer je blog opzoeken. Liefs en groetjes, natuurlijk ook aan je lief.

    Geliked door 1 persoon

   3. Rikit schreef:

    Wat leuk Truus, heerlijk op bezoek bij je zus. En wat fijn dat je mijn Blog nog weet te vinden. Zullen we eens een keer afspreken om samen te wandelen? Lijkt mij leuk😊 Groetjes aan (naam vergeten)

    Like

 5. s'Jacqueline schreef:

  Heerlijk, ieder weekend verse soep. Wij houden ervan. Bedankt voor je tip!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja lekker hé… ook onderweg tijdens een lunchwandeling vind ik een soepje altijd lekker.😋

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s