Wandel Tweedaagse… Het Verblijf in Deventer

Voordat ik verder ga met het verslag van Dag 2, wil ik nog even vertellen wat s’Jacqueline en ik nog gedaan hebben na onze aankomst in Fletcher Hotel Gilde dat gevestigd is in een voormalige pastorie uit 1751. Na onze incheck was het tijd voor ons etappe biertje, wat veel wandelaars drinken aan het eind van een lange dag. Gelukkig hebben ze in dit hotel een leuke bar, en dat is fijn om te weten, want dan kunnen wij vanavond na het eten hier nog een afzakkertje nemen voordat wij naar bed gaan

Ook kijken wij nog even rond in dit prachtige gebouw waar nog heel veel originele elementen terug te zien zijn, zoals het gebrandschilderd glas in de vele ramen. Sommige kamers hebben prachtige balkons met zicht op de zeer ruime binnentuin. En in die tuin is een terras waar het in de zomer beslist goed toeven is. Voor nu is het voor ons te koud om daar wat te gaan drinken.

Voor ons is overnachten een goed bed hebben, en je kunnen wassen voldoende. En dat hebben ze geweten want wij kregen het kleinste kamertje met bed wat ze hadden. Op de vierde etage en de lift ging maar tot drie, wat niet erg is voor deze twee powervrouwen. Maar aan het eind van deze wandel dag voelt dat toch wat anders.

De bedden staan niet naar onze zin, dus die schuiven wij uit elkaar zodat er tussenin een klein gangpad ontstaat. Nu kunnen wij beiden fatsoenlijk in en uit stappen zonder dat ik over het bed moet klauteren. Er is een deur naar een badkamer, en alles is aanwezig wat je nodig hebt.

Eerst die wandelkleding uit en dan met de beentjes omhoog. Wij hebben nog anderhalf uur voordat wij om 19:00 uur verwacht worden bij ‘Cava Andalusië’ Dus wij hebben nog even om met het thuisfront te bellen.

s’Jacqueline pakt haar rugtas uit, en zegt “Ik heb een cadeautje voor Jou”. En zo pakt zij een map uit haar tas, met een voorverslag van onze wandeling, en een achttiental Tapas recepten. Maar dit is nog niet alles want zij heeft een keramieken hartje voor mij gebakken, wat ik aan mijn tas kan hangen. Lief hé!!

Zo rond kwart voor zeven wandelen wij naar het restaurant waar ik gereserveerd heb. De straten zijn mooi verlicht, en het doet erg feestelijk aan. Het is erg stil op deze gewone woensdagavond, en ook in het Tapas restaurant is het erg rustig. Ik bestel een lekkere sauvignon en s’Jacqueline een cassis terwijl wij de menukaart doornemen, en kunnen tussen al dat lekkers maar moeilijk een keuze maken. Daarom besluiten wij onderstaande schotel te bestellen met acht verschillende gerechtjes, daarbij nog een salade en wat smeerseltjes.

En geloof het of niet… wij hadden er genoeg aan en hebben maar geen nagerecht besteld. Maar een cappuccino en een Irish coffee om ons diner af te sluiten kan er nog wel bij. En dan wandelen wij weer terug terug naar ons hotel door de stille straatjes van het centrum . Wij willen nog iets gaan drinken, zien leuke barretjes maar besluiten het afzakkertje toch maar in Hotel Gilde te nemen.

In de hotel bar zitten al een viertal hotelgasten, en wij gaan aan de grote tafel zitten. Na ons komen er nog een viertal mensen die hier vergaderd hebben. Ze vragen wat voor biertje ik drink want die staat hun ook wel aan. Het is een Dubbele van La Trappe, een van mijn favoriete biertjes. Als ik hem op heb is het zowat bedtijd en maken s’Jacqueline en ik het licht uit.

Tot Morgen…

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. picpholio schreef:

  Wat een prachtig hotel ! en dan zo’n kleine kamer toegewezen krijgen…..
  Leuk cadeautje hoor en de tapa’s zien er ook overheerlijk uit

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is zeker een prachtig hotel waarvan ze zeggen dat het vroeger een pastorie is geweest. Ik denk eerder aan een klooster. Ze hebben ook grotere kamers en suites, maar daar hangt een duurder prijskaartje aan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Wat ontzettend gezellig en leuk en lekker 💙👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was Geweldig… en een goeie bojem voor morgen😊

   Like

 3. Zo’n hotel alleen is al een feestje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s