Broodpudding…

Een van de Blogs die ik gisteren tegen kwam bij het kijken naar de statistieken, is het Blog Broodpudding uit 2012. Ik heb het wat op gepimpt, en in een nieuw jasje gestoken…

Broodpudding is een dessert wat ik in 2012 voor de eerste keer gegeten heb, toen ik uitgenodigd werd voor een etentje bij Restaurant Pezzaz in Nuenen. Als dessert nam ik toen de broodpudding die mij verrukkelijk smaakte.

Maar wat is broodpudding nu eigenlijk…

Broodpudding is, net als wentelteefjes of vergeten brood, ooit ontstaan als een gerecht om oud brood op te maken. Broodpap of broodpudding was vroeger armeluis eten, waar in tegenstelling tot nu niets werd weggegooid.

Dus oud brood werd op deze manier verwerkt tot een pap, wat dan al of niet warm werd gegeten. Ik kan mij herinneren dat mijn moeder dit vroeger ook klaar maakte, maar het was niet mijn ding. Melkse pap noemden wij dit, en werd bij ons koud gegeten en zat er alleen wat brood in de melk. Bahh brrrrr…….

Als je Broodpudding echt gebruikt als restverwerking van brood, zal het resultaat telkens anders zijn afhankelijk van welk brood je gebruikt. Om twee uiterste te noemen: brioche en volkorenbrood en alles wat daar tussen zit.

Maar bij het Broodpudding recept wat ik altijd maak kan eigenlijk niets mis gaan. Ik bestel bij onze bakker een oud casinobrood en gebruik dat als basis. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een wit brood. Daarna de melk, suiker, vanillesuiker, eieren, kaneel en eventueel rozijnen onder elkaar mengen. Daarna is het klaar om het in de oven in een bakvorm of soufflébakjes af te bakken. Qua structuur lijkt het op cake, afhankelijk van de dikte van het mengsel.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ziet er lekker uit! En leuk, die statistieken. Ik verbaas mij er ook over vanuit hoeveel landen er lezers tevoorschijn komen. Maar ik kijk maar af en toe. En wel de reden dat ik sommige blogs afscherm.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En zo gemakkelijk te maken, maar met bruin brood vind ik het er niet zo smakelijk uit zien,

   Geliked door 1 persoon

 2. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

  Ik ben er dol op!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja lekker hé!! En zo gemakkelijk te maken😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s