Opa’s…

Zoals ieder jaar met uitzondering van de corona jaren, wordt er op de vrijdag na Elf Elf, het Prinsendiner gehouden van de Osse Opa’s. Op 19 november 2016 trad ik toe tot dit illustere gezelschap van Hoog waardigheid bekleders.

Nou hoor ik Jullie al denken, “dat kan toch helemaal niet”. Maar in dit geval dus wel, want hier gaat het om de Oud Prinsen en  Adjudanten van het Ossenkoppenrijk zoals het hier in Oss met Carnaval heet.

In het seizoen 1983/1984 was ik Adjudant bij Huub den Twidde, dus werd het toch wel een keer tijd om lid te worden van deze Opa’s. Al die jaren daarvoor voelde ik mij daartoe niet zo geroepen. Menne Prins leefde niet meer (nu ook niet trouwens), en unne adjudant zonder prins da kan nie hé!!

Ik was al verschillende keren benaderd om lid te worden, maar als enige vrouw binnen dat mannen clubje voelde ik mij helemaal niet thuis. Totdat wij in het jaar 2014/2015 een vrouwelijke Stadsprins kregen Prins Mariëlle en Adjudant Diana…

Eindelijk was ik niet meer alleen en werd ik in 2016 lid van de Opa’s. Maar voordat ik kon toetreden en officieel geïnstalleerd kon worden, moest ik nog op zoek naar een Dames smoking. Want het is een sjiek de friemel gebeuren, dus ik ging ik op zoek. En dat is nog niet zo heel gemakkelijk… heren smokings in overvloed maar voor ons dames wordt het wat lastiger

Ik vond er een bij Jose Duckers in Blerick… Nou ja vinden is wat anders, want er hing een behoorlijk prijskaartje aan, en dat voor die 2x per jaar dat ik deze smoking aan moet.

Dat was dus in 2016 en nu zijn wij zes jaar verder, waarin ik gestopt ben met werken. En zoals Jullie inmiddels wel weten ben ik een Bourgondische meid die geniet van het leven. Ik heb er zes jaar over gedaan, maar nu is het toch zo ver. Ik pas niet meer in mijn smoking, en dat ligt niet aan mij…

Natuurlijk had ik het al veel eerder in de gaten, want in voorgaande jaren ging het smoking jasje al niet meer zo goed dicht. Maar het einde is bereikt om deze smoking nog aan te kunnen doen, en dat merkte ik bij het laatste Prinsendiner. Het vestje en jasje kan nog wel maar de broek kan echt niet meer. De sluiting van deze broek zit aan de zijkant met een haakje en een rits, en die kreeg ik met heel veel moeite dicht.

Ik zat er in… maar was als de dood ervoor dat ik tijdens het diner naar het toilet zou moeten gaan. Wat moet je dan… ik zag het doemscenario al voor mij, want bij een smoking draag je geen riem om de broek op te houden. Haakje afgebroken rits kapot en broek op mijn enkels. Dan maar niet naar het toilet gaan is mijn eerste gedachte, maar dat heb je niet in de hand. Als laatste redmiddel… ik durf het haast niet te zeggen

ik ga naar de garage en pak twee kleine tyraps en stop ze in mijn klein zwart sjiek envelop tasje, maar alleen als nood maatregel. Het zorgt er voor dat ik met een enigszins gerust hart naar het Prinsendiner kan gaan. Het diner en aansluitend feest zijn Top, maar ik ga niet naar het toilet… dat bewaar ik voor thuis. Ik blijf dan ook niet tot het eind van het feest. Met een paar Prins vrienden heb ik het nog over mijn krap zittende smoking, maar ik hoor dat ik niet de enige ben met dit probleem… Over de tyraps houd ik wijselijk mijn mond en mijn Blog lezen ze waarschijnlijk toch niet.

Vanavond moet ik naar een bijeenkomst van de Opa’s en de huidige Osse Stadsprins, en op de uitnodiging staat… Informele kleding met de geel-blauwe sjaal wordt gewaardeerd. Tot zaterdagavond! En dat klinkt bij mij als muziek in mijn oren!!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  🤣🤣🤣
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Heerlijk, ik kan er weer even tegen na 4 dagen op de bank👍
  Maar meid, ik ken je bijna niet meer terug. Het is echt sjiek de friemel👌
  Veel informeel plezier vanavond😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja je hebt weer heerlijk kunnen lachen. Gisteren mijn broek naar de kleermaker gebracht, en hij kon nog uitgelegd worden😅😅. Het was een leuk feestje met 28 mannen en 2 vrouwen😆😄

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Dat is weer even lachen maar geweldig zoals het je staat. Prachtig. Heel veel plezier vanavond met je informele dress!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ellen. Gisteren genoten, lekker informeel met een geel-blauwe das. Wel warm natuurlijk als je ook nog eens met een gezelschap van 32 personen zit te steengrillen😅😅😅

   Geliked door 1 persoon

 3. Een prachtige smoking is het en wat een ontzettende praktische oplossing heb je bedacht voor het geval dat! Ha ha

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel voor het compliment. De broek kan nog wat uitgelegd worden, dus die kan ik weer aan dit jaar met het Prinsendiner in november. Het jasje met het vestje eronder hoeft niet per se dichtgeknoopt te worden. Dus voorlopig houd ik het nog bij deze smoking, en hoeven de ty-raps niet mee in mijn tasje😅😅

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Alaaf! 😂😂😂😂😂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is een verloren dag als je niet gelachen hebt, zeggen ze wel eens😀 Ik heb het met een glimlach geschreven😂😂🤣😀

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    En ik heb het met een lach gelezen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s