Ons Kloosterpad… Etappe 13 Handel – Gemert 15 km…

In de accommodatie was het heerlijk toeven met allebei een driezitsbank onder onze billen. Het was gisteren ‘Golden Hour’ en zo genoten wij van achter het raam, van de ondergaande zon. Mooi om te zien… Eigenlijk moet je dan naar buiten om foto’s te maken, maar ik vond het daarvoor te koud. En daarom ook geen foto’s van Venus en Jupiter die duidelijk te zien waren.

Note: Voor de brildragers onder ons die zonder dat hulpmiddel bar weinig zien!! Zet je bril op als je je tanden gaat poetsen, en je de tandpasta nog uit je toilettas moet pakken… Ik had mij toch een rare smaak in mijn mond.

Het aanbod om ons om te halen voor het ontbijt, slaan wij af. En zo wandelen wij om kwart voor negen naar de Groepsaccommodatie die gisteren vol was, maar waar wij welkom zijn voor het ontbijt. Ook dit is weer prima verzorgd, en er wordt zelfs speciaal voor mij een ei gebakken met spek… Smullen maar. Er ligt zoveel dat wij ook maar meteen onze boterhammen smeren voor de lunch van vanmiddag. Altijd handig als je onderweg wat te eten bij je hebt.

Huize Padua

Vandaag gaat het eerst richting ‘Huize Padua’ een buurtschap van de Gemeente Boekel, wat is vernoemd naar de religieuze instelling die er in 1742 werd gevestigd. In de negentiende eeuw werd dit een gesticht voor psychiatrische patiënten. Wij moeten volgens mij daar langskomen, maar Komoot heeft andere plannen en ik vind het prima want dan lopen wij een paar kilometer minder vandaag.

Want vandaag gaat het naar Gemert wat hemelsbreed nog geen 4 kilometer verderop ligt, maar waar wij volgens Komoot 15 km voor moeten wandelen om bij ons volgende overnachtingsadres van Vrienden op de Fiets uit te komen.

Wat een verschil met gisteren, want als wij Handel verlaten via de toepasselijke naam Pelgrimsweg, zitten wij meteen in een prachtig bosrijk gebied met waterpartijen. En gaat het lange tijd over mooie bospaden.

Wij zijn op weg naar het Esdonks Kapelleke, en als wij het bos achter ons hebben gelaten gaat het over een tweetal kilometers doorgaande weg. Hier moeten wij echt achter elkaar lopen want er passeren regelmatig auto’s. In ganzenpas en in trance sjokken wij voort. Bij de Boekelse weg slaan wij rechtsaf en weer gaat het 600 meter in ganzenpas.

Als wij linksaf mogen slaan, en dat saaie gedoe achter ons mogen laten, gaat het verder over de ‘Magdalena’ weg. Met zo’n naam kan het kapelleke toch niet al te ver weg meer zijn is mijn gedachte. Toch valt dat nog vies tegen, en lopen wij veel meer kilometers dan nodig. Wij slaan namelijk rechtsaf de ‘Ketsheuvel’ in, terwijl als wij rechtdoor gelopen waren bij het Esdonks Kapelleke uitgekomen waren. Nu lopen wij een extra lus die totaal niets toevoegd aan het geheel.

Maar dan zijn wij er toch echt, en is dat de vele kilometers echt waard

Zeker als ik in het kapelleke een kaarsje heb opgerookt, en buiten uit de wind en in de zon op een bankje kan zitten. Het is 12:00 uur en dus tijd om te gaan lunchen. Nu hoeven wij nog maar 875 meter om bij restaurant ‘Koks’ uit te komen, wat ik in gedachten had. Aan de lunch in de tas wordt niet meer gedacht, want Tilly en ik hebben zin in soep.

Het Vrienden op de Fiets adres had gevraagd hoe laat wij er denken te zijn, dus die stuur ik een appje. Wij zeggen zo rond 16:00 uur want dan kunnen wij de laatste 5,5 km mooi op ons gemakje doen. En dat doen wij dan ook, want als wij langs het Boerenbondmuseum in Gemert komen vinden wij daar een bankje wat enigszins uit de wind ligt.

En op dat bankje waar het heerlijk toeven is, blijven wij zo maar een uurtje zitten en genieten van het zonnetje, de voorbij komende wandelaars en de trekpaarden recht voor onze neus. Aan het eind van het pad voor ons staat het ‘Veldkapelleke’ van de Heilige Gerlachus. Via een mooi boerenland pad met knotwilgen gaat het via een omweg naar Gemert. Vrijwilligers zijn druk bezig met knotten.

Wij moeten nog 1,5 km als wij bij het laatste Kapelleke komen van deze dag. Het is de kapel van Sint Joris… Over de Kasteellaan gaat het langs het kasteel naar het centrum, en dan zijn wij er al haast. Nog een foto van de Vaandelzwaaier, nog een straatje rechts en tweemaal links en dan zijn wij bij ons Vrienden op de Fiets adres.

En wat een welkom weer, en wat een gastvrijheid. Maarten is onze gastheer en met Jannie maak ik later op de avond kennis. Hier voelen wij ons echt thuis en op ons gemak… De deur uit om te eten gaan wij niet meer doen, wij hebben immers nog een lunch in onze tas die op moet.

Tot morgen…

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geweldig zo’n dag. Had je dagcrème op je tandenborstel 😄😄😄😄
  Wat een mooie wandeling mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee beenbalsem😜😜😜Ja echt een mooie wandeling.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Gatver … nog erger.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Ik heb ook wel eens ontharingscreme geprobeerd… Ook niet lekker

    Geliked door 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    Ohhhhh wat erg … was je wel meteen dat haar op je tanden kwijt.🤣🤣

    Geliked door 1 persoon

   4. Rikit schreef:

    Dat gelukkig wel🤣😉

    Geliked door 1 persoon

 2. picpholio schreef:

  Weer een mooie etappe en mooie beelden die een indruk geven van de plekken waar jullie aan voorbij kwamen. Ook de verwelkoming op je overnachtingsadres is zeer smaakvol.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Een schitterende dag. Om dan zoveel gastvrijheid te ervaren van de mensen die ons ontvingen. Dat doet een mens goed.

   Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Geweldig weer! Genoten van je blog!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat vind ik leuk 😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ik ook! 😀

    Like

 4. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Je hebt de etappe weer geweldig en vol humor beschreven. Het was dus weer genieten… behalve dan het tanden poetsen 🤣

  Like

 5. Jullie lopen door het land, waar mijn vader is opgegroeid. Leuk om te lezen en te zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s