Zwijmelen op Zaterdag… (145) Kaiser Musikanten

on

Mijn eerste Zwijmelen op zaterdag die niet in teken staat van mijn Camino de Madrid. Toen ik in 2019 naar Santiago de Compostella wandelde, had ik een playlist met muzieknummers waar ik onderweg vaak naar deed luisteren.

Maar op deze Camino heb ik weinig naar muziek geluisterd. Dat was ook niet nodig want ik luisterde vaak naar de stilte op mijn pad… en naar het fluitconcert van de natuur… Luister zelf maar… meer heb je niet nodig.

Maar als ik dan eens luisterde… was het naar ‘De Reiziger’ van De Mannen van Naam ( Zwijmelen op Zaterdag (140)). Een ander nummer wat ik vaak luisterde, en die ik misschien al 100 x heb gehoord is ‘Ein Leben Lang’ van de Kaiser Musikanten.

Ik krijg er nog steeds kippenvel van, telkens weer. Waarom eigenlijk? Nu bespeel ik zelf meerdere blaasinstrumenten. Actief op de Trombone bij een Dweilkapel… en binnenkort weer op Bas tuba bij de Fanfare, en beiden instrumenten zijn hier goed te horen. Maar het zijn allemaal geweldige muzikanten om naar te luisteren.

Songtekst:

Ein Leben lang
An deiner Seite
Bringst mich zum Träumen
Lässt mich niemals allein

Möcht dann die Zeit
Dich nie verlieren
Was für ein Glück
Das mich umgibt, ist Musik

La, la, la, la
La, la, la, la, la
La, la, la, la, la
La, la, la, la, la, la

La, la, la, la
La, la, la, la, la
La, la, la, la, la, la, la, la
La, la, la

Was für ein Glück
Das mich umgibt, ist Musik

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Geweldige ochtendmuziek tijdens je camino, daar kan bijna niks tegenop, nou ja…. misschien dan de Kaisermusikanten😁👍
  Ik zag dat er eentje zich zelfs door een gebroken been niet liet tegenhouden. Het klinkt in ieder geval geweldig, zelfs op de vroege zaterdagochtend 😂👋👋

  Geliked door 2 people

  1. Rianne schreef:

   Ik vind dit prachtige muziek die hun maken. Dit was tijdens Woodstock für die Blasmusik in Oostenrijk, en staat ook nog op mijn lijstje om daar naar toe te gaan. Ik heb dat vuurtje als eerste aangewakkerd, maar vrienden gaan dit jaar er al naar toe. Ik ben dan net op vakantie 😢😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Jeetje, ben je de aanstichter en kun je niet mee🙈.
    Maar vakantie met je lief is ook geweldig😉👍

    Geliked door 1 persoon

   2. Rianne schreef:

    Dat is zo… Genieten als het kan en zoveel mogelijk 🌞🥳🚶‍♀️🚶‍♀️👣👣👣☕🍹🍺🥧🍤

    Like

   3. grutjemaria schreef:

    Heb weer genoten van jou blog , fijn genieten van muziek en geluiden uitbreiding natuur , nu nagenieten

    Like

 2. MelodyK schreef:

  Eerlijk is eerlijk… als de Duitsers iets heel goed kunnen op muziekgebied is het wel blaaskapellen laten blazen en verre van slecht ook !!!

  Als jong kind …. en nu 55+ jaar later ongeveer ergens… af en toe nog steeds…. zoek ik Die Egeländer op 😉

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Oei!!! Ik had nog niet gereageerd zag ik. Ja die Duitsers en Oostenrijkers kunnen er wat van. Bij mijn eerste orkest waar ik een dertig jaar geleden bij zat, speelden wij in eerste instantie ook vaak dit soort muziek. Nu al een hele tijd sporadisch nog, maar ik vind het nog steeds fijn om naar te luisteren.

   Like

   1. MelodyK schreef:

    Oh joh geeft helemaal niks hoor.

    Jah … de Duitse en Oostenrijkse “klank” is aardig uit de mode wel hè. Wel jammer in dezen.

    Like

 3. Natasja Vd Ing schreef:

  Geef mij die caminostilte maar :-).
  Ik heb het op het PP 1 keer meegemaakt dat we écht niets hoorden, behalve wat geluiden van de natuur.
  Ik moet er altijd aan wennen als ik dan na een etappe weer in een supermarkt loop voor het avondeten en volgende ontbijt. Al die prikkels!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Zo was het voor mij erg moeilijk, om in de drukte van alle dag weer naar huis te reizen. Nee… Geef mij die stilte maar😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s