De Fabriek

 Nee, het is niet de Nederlandse televisie serie uit 1981 waar ik het over heb. Nee, ik heb het over een restaurant waar ik gisterenavond ben wezen eten. Wij hadden met mijn werk een afdeling’s uitje, en zij hadden er voor gekozen om te gaan eten bij ‘t Zusje in Uden. Een Tapas restaurant, waar je al maanden van te voren moet reserveren, als je in het weekend daar uit eten wil gaan.

Met hoge verwachtingen gingen mijn partner en ik er naar toe,…..en het viel vies tegen. Het is een prachtige entourage en het oogt heel gezellig, maar de kwaliteit van de Tapas liet te wensen over, al zijn daar de meningen over verdeeld. Wij kwamen daar onbeperkt Tapas eten, niet mijn ding dat onbeperkt.

Het eigenlijke tapas eten is niet je eigen volstouwen met allerlei hapjes, wat hier dus wel gebeurde. Een tapa eten doe je bij een glaasje wijn of een biertje. Het is een bijzondere en ontspannende manier van eten.  

Maar dit was allerminst ontspannend, alleen al door de manier van bestellen. Er waren om te beginnen 5 rondes, waar je per persoon 2 tapas gerechtjes kon bestellen. En hier ging het al mis, want op een gegeven wist je niet meer of je, je gekozen gerecht in de 1e of in de 2e ronde moest krijgen, of in een van de volgende rondes. De gerechtjes werden gewoon neer gezet en je moest het maar verder uitzoeken van wie het was. Het was niet allemaal slecht want ik heb genoten van de Gamba’s Pill- Pill en van het Ossenhaasspiesje, en de Oosterse gehaktballetjes. Maar daar bleef het bij, van de in totaal 8 gerechtjes die ik besteld had. Gerookte kipfilet wat niet meer was dan een paar velletjes kip. Meloen met ham, gesneden met een dunschiller, zo dun. Gebakken (doorgebakken) Ossenhaas. Lamskoteletje met ¾ vet er aan.

Waarschijnlijk worden heel veel van deze gerechten van tevoren al bereid, en hoeft het alleen nog maar in de oven geschoven te worden. Dat kan ook haast niet anders als je voor een dikke honderd personen tegelijk tapas moet bereiden, maar dit gaat wel ten koste van de kwaliteit. Het lijkt wel een Fabriek waarbij een hoge kwantiteit van belang is.

Misschien ben ik wel te kritisch omdat wij regelmatig zelf tapas maken, en het hiermee vergelijken. Wij zullen het zeker niet aanbevelen….. en gaan de volgende keer weer gewoon in Oss, naar het in onze ogen beste Tapas-restaurant “De Rooij Peper”.

Dat moet je maar eens gaan proberen…..

daar eet je een Tapa zoals het bedoelt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s